Program

MJIK 2016 - 3. Magyar Jövő Internet Konferencia

 

MTA SZTAKI (1111 Budapest, Kende u. 13-17.)
2016. november 10. csütörtök

8.30  Regisztráció

9.00 – 12.15
1. szekció: Jövő internet trendek: smart city a célkeresztben
Future internet trends: Smart  City in the focus

Szekcióelnök: Bakonyi Péter, elnök, FI NTP


12.15 – 13.30  Ebédszünet és demó (SmartActive)

13.30 – 15.00 
2. szekció: Jövő internet alapú megoldások

Szekcióelnök:  Sallai Gyula, professor emeritus, BME, FIRCC


15.00 – 15.30  Kávészünet

15.30 – 17.00 
3. szekció: Hazai jövő internet kutatások

Szekcióelnök: ifj. Benczúr András, laborvezető, SZTAKI

Felhívás

3. Magyar Jövő Internet Konferencia

A 3. Magyar Jövő Internet Konferencia az első és a második konferenciához (MJIK 2014 és MJIK 2015) hasonlóan a jövő internetének hazai szakmai fóruma, amely az internet trendekről, a feltáruló lehetőségekről és az elért eredményekről kíván átfogó képet adni. A jövő internete az innováció egyik legjelentősebb hajtóereje, a kibontakozó internet ökoszisztéma és társadalom meghatározó eleme.

A Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform (FI NTP) és a Jövő Internet Kutatáskoordinációs Központ (FIRCC) közösen rendezik meg a 3. Magyar Jövő Internet Konferenciát (MJIK 2016), amelynek társrendezői a Hírközlési és Informatikai Egyesület (HTE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a rendezvénynek helyet adó MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (MTA SZTAKI). A 3. Magyar Jövő Internet Konferenciára – a Tudomány hónapja keretében – 2016. november 10-én kerül sor az MTA SZTAKI konferenciatermében (1111 Budapest, Kende u. 13-17.). A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a rendezvényre a HTE honlapján www.hte.hu/mjik2016 lehet jelentkezni.

A FI NTP kezdeményezésére és a FIRCC gondozásában 2013 elején indult el a Jövő Internet Nemzeti Kutatási Program (JINKA), amelyben 38 szervezet vesz részt és az elmélettől az alkalmazásig 145 regisztrált kutatási téma szerepel (JINKA 3.1). A jövő internet témakörének széles palettájából ebben az évben is célkeresztbe a Smart City/Okos Város témáját helyezzük, kiegészítve a tárgyak internete (IoT), az internet biztonság és az adattudomány (Big Data) tématerületeivel, tekintve e témák kiemelkedő európai és hazai eredményeire és jelentőségére.

Az egész napos konferencia nyelve magyar, illetve angol. A konferencia programja,  www.hte.hu/mjik2016 három szekciót tartalmaz. A délelőtti szekciót a jövő internet és Smart City trendeknek szenteljük, amelyben külföldi és hazai előadók mutatják be a formálódó internet ökoszisztéma technológiáit és szolgáltatásait, a kutatások irányait, a hazai és nemzetközi projekt tapasztalatokat és terveket. Az ebéd utáni két magyar nyelvű szekcióban a jövő internet alapú megoldások bemutatását helyezzük előtérbe, különös tekintettel a különféle smart megoldásokra (pl. a közlekedésben) és a Big Data, a tárgyak internete és az internet biztonság hazai kutatási eredményeire. 

Minden téma iránt érdeklődőt tisztelettel hívunk a 3. Magyar Jövő Internet Konferencián való részvételre, a szervezők nevében: 

Budapest, 2016. szeptember 28.

 

  Bakonyi Péter
bakonyip@eit.bme.hu

Sallai Gyula
sallai@tmit.bme.hu 

 

3. Magyar Jövő Internet Konferencia

Részletes Program

Felhívás

 

3rd Hungarian Future Internet Conference

Invitation in English

Preliminary Program (pdf)