Adjunk esélyt a fiataloknak - Támogasd őket a Személyi Jövedelemadó 1%-ával!

HTE adószáma:
19815699-2-41

Letölthető
Rendelkező nyilatkozat

 

Kedves HTE Támogatók!

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesületnél (HTE) nemcsak a jövő technológiai úttörőit látjuk a fiatalokban, hanem azokat a szikrákat is, melyek megváltoztathatják a világot. Hiszünk abban, hogy a tehetséget értékes kincsként kell kezelni és gondozni.
Az idei adóbevallás során lehetőséged nyílik arra, hogy hozzájárulj a fiatal tehetségek fejlődéséhez és sikeréhez. Kérjük, hogy ajánld fel adód 1%-át a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesületnek, és segítsd elő a fiatalok tehetséggondozását!

Miért fontos a fiatalok támogatása?

 

 • Tehetséggondozás: Az általad felajánlott adó segítségével lehetőséget teremtünk fiatal tehetségek számára, hogy kibontakozhassanak és kiemelkedő teljesítményt nyújthassanak a hírközlési és informatikai területen. A hozzájárulásból beérkezett összeg egy részét a HTE Diplomaterv és Szakdolgozat pályázat pénzdíjaira fordítjuk, amellyel támogatjuk a fiatalok ötleteit és innovációit. Emellett a novemberi HTE Infokom 2024 konferencián részvételi lehetőséget biztosítunk a nyertesek részére, hogy megosszák tudásukat és tapasztalataikat másokkal, valamint inspirálódjanak a legkiválóbb szakemberektől. Továbbá támogatjuk a fiatalokat mentorálással és szakmai tanácsadással is, hogy segítsük őket az úton a sikeres karrier felé.
 • Közösségépítés: Fiataljaink a jövőnk alapjai. A HTE segítségével lehetőséget biztosítunk számukra, hogy bekapcsolódjanak a szakmai közösségünk életébe. A konferenciáink, workshopjaink és egyéb eseményeink révén lehetőséget kapnak arra, hogy tapasztalatokat szerezzenek, kapcsolatokat építsenek, ami hosszú távon is elősegíti az ágazat fejlődését. Emellett fontosnak tartjuk a tehetséges fiatalok bevonását a vezető testületekbe is, hiszen friss szemlélettel és új ötletekkel gazdagítják munkánkat, és hozzájárulnak az innovációhoz.

 

Hogyan tudsz segíteni?

Az adód 1%-ának felajánlása egyszerű lépés, amely hatalmas különbséget jelenthet a fiatalok számára. Csak jelöld be adóbevallásodban a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesületet (adószám: 19815699-2-41) a felajánlás kedvezményezettjeként, és már megtetted is az első lépést a tehetségek támogatása felé!

Elektronikus úton: Amennyiben a magánszemély rendelkezik elektronikus tárhellyel, nyilatkozatát a legegyszerűbb módon, elektronikus úton nyújthatja be:

 • az e-SZJA webes felületen online kitöltve vagy
 • az ÁNYK-ban a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy
 • külön, a 23EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

Papíralapon benyújtható postán keresztül, vagy személyesen, illetve meghatalmazott által, lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain:

 • a személyi jövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve,
 • az e-SZJA felület kitöltőprogramjával készített és kinyomtatott nyilatkozaton,   
 • a 23EGYSZA jelű nyomtatványon vagy azonos adatokkal a nyilatkozaton, továbbá   
 • 2024. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak, ha az vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését. A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának.

SZJA 1% felajánlások felhasználása a korábbi években:

 • A rendezvényeink internetes közvetítéséhez vásároltunk egy WiFi képes videokamerát, melyet a HTE szakosztályok igényelhetnek, hogy a Ustream csatornán keresztül közvetíthessék a rendezvényeket.


 

 • A HTE honlap fenntartására fordítottuk az SZJA 1% felajánlásból fennmaradó összeget.

 • HTE Diplomaterv és Szakdolgozat Pályázat kiírásával támogattuk a fiatalokat. A díjak odaítélésére a HTE ipari és felsőoktatási tagjaiból álló Bíráló Bizottság tett javaslatot.
  Eredmények, kiírás

 • Pályázat útján és jelképes részvételi díj fizetése mellett beengedtünk diákokat konferenciáinkra.
  Projektmenedzsment Fórumon (Blumenschein Máté, Boda Eszter, Hőnich Ágnes Kata, Páva Péter), HTE Infokom 2012 konferencián (Kováts Dániel, Smidéliusz Gábor, Grivalszki József Attila, Goldschmidt Gergely, Patocskai Tamás, Horváth Bálint, Jakab Sándor), valamint a HTE MediaNet 2013 konferencián (Kámán Ádám, Bakos Máté) volt a vendégünk a HTE Akadémia program keretében.

 • Lehetővé tettük hogy a HTE szakosztályvezetői a HTE MediaNet 2015 és a HTE Infokom 2014 konferencián az önköltségi ár alatti díj megfizetése mellett részt vehessenek a konferencián.

SZJA 1% felhasználás

Az alapcél szerinti közhasznú tevékenység finanszírozására használtuk fel.

A magánszemélyek rendelkezése szerint kiutalt SZJA 1%-ot az egyesület 2021-ben az alábbi célokra fordította:

 1. Diplomaterv-és Szakdolgozat pályázat díjaira
 2. Infocommunications Journal kiadására

 

Általánosságban:

HTE Diplomaterv és Szakdolgozat pályázat díjazását támogattuk.

 

HTE MediaNet és HTE Infokom konferencián diákoknak biztosítottuk a konferencián való részvételt.

 

Az elmúlt évben is támogattuk a HTE szakosztályok tevékenységét, melyet pályázat útján osztottunk szét a szakmai közösségek között. A támogatással színvonalasabb rendezvények megrendezésére voltak képesek a szakosztályok, 750e Ft-tal járultunk hozzá a költségekhez.

Működtettük a HTE Akadémia programot. Honlap

Kedvezményes regisztrációt biztosítottunk a HTE szakosztályvezetői részére a HTE MediaNet és a HTE Infokom konferencián.