HTE IoT Minikonferencia 2023

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) szervezésében 2023. június 6-án kerül megrendezésre Budapesten a HTE Minikonferencia sorozat következő eseménye, az IoT minikonferencia 2023, félnapos hibrid rendezvény. 

Az IoT, az Internet of Things mint ember-gép és gép-gép közötti kommunikációs technológia évek óta velünk van, az exponenciális elterjedése azonban cfsak az elmúlt 1-2 évben indult el. 
A digitalizáció alapja, hogy eddig soha nem látott mennyiségű adatot gyűjtenek és dolgoznak fel az ipartól a mezőgazdaságon, a szolgáltatásokon (közművek, közlekedés, egészségügy, biztonság stb.)  át a háztartásokig (pl. okosotthon). Ezt a nagy mennyiségű adatot elő kell állítani és eljuttatni arra a helyre, ahol feldolgozzák ezeket. Az IoT azért jött létre, hogy ezt a sok adatot a keletkezési helyétől eljuttassa a feldolgozási helyére.

Az Iot adatátviteli kapcsolatokat, mint NB-IoT és Cat-M a nyilvános mobil hálózatokon a szabványosítók (3GPP) és a mobilhálózati operátorok lehetővé tették már 4-5 éve, de a 3GPP alapú mobil megoldások mellett megjelentek alternatív IoT adatátviteli szolgáltatások is, mint a Sigfox és a Lora vagy éppen a régóta ismert és használt Wi-Fi és Bluetooth. Mára a nyilvános mobil szolgáltatók már rendelkeznek országos IoT lefedettséggel és több Lora és Sigfox hálózat is elérhető. Megjelentek a magyar piacon is az IoT eszközök és az IoT megoldás szállítók is. A világban számos új megoldást látunk IoT rendszerekre kötve, például lassan nem lehet új gépjárművet mobilhálózati összeköttetés nélkül vásárolni, a 2022-es energia krízisben a folyamatosan felügyelt áram és gázfogyasztás, továbbá az áramhálózatra tápláló házi naperőművek monitorozása kulcsfontosságú lett hálózat és energiabiztonság szempontjából.

A konferencia célja, hogy bemutassa, hol tartanak a mobilhálózati IoT szolgáltatók, bemutassa az IoT biztonsági kockázatait. Az IoT megoldás szállítók pedig elkészült vagy folyamatban lévő projekteken keresztül mutatják be az ágazat sikereit, lehetőségeit és esetleg kudarcait.

A konferencia zárásaként kerekasztal beszélgetésen összehozzuk a szolgáltatói-gyártói és megoldás szállítói feleket, hogy együtt egy jobb, hatékonyabb és gyorsabb előrelépést tudjunk tenni a hazai IoT fejlődésért.

Helyszín

Nokia Skypark, Budapest, VIII. Bókay János u. 36-42.

Program

       

12.30

Regisztráció

  absz.

13.00

Köszöntő
Soós Gábor, Magyar Telekom

 
13.10

Merre tart az IoT világ
Kiss Tamás, Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

13.30

Intelligens IoT-menedzsment
Gaál Tibor, Nokia

13.50

Jelen és Jövő
4iG csoport IoT technológiai és üzleti képességek
Pete Gábor, 4iG

 

14.10

szünet

14.40

IoT világ kiberbiztonsági kockázatai
Buttyán Levente, BME Crysys Lab

15.00

Az OT security kihívásai – esettanulmány egy megvalósított implementáción keresztül
Piszker György, Kontron Hungary Kft.

15.30

IoT, de minek?
Kalvach Arnold, Silicon Labs

 
16.00 szünet
 
   
16.20 Kerekasztal: Az IoT jövője
Moderátor: Varga Pál, BME
Résztvevők: NMHH, SiliconLabs, 4iG, Nokia
 
17.20  Zárszó    

  

Fotók

Kiállítás

A helyszínen kiállításra is biztosítunk lehetőséget a konferenciaterem előterében. 
A kiállítóknak nyújtott szolgáltatások:
o    Egy asztal, két szék, elektromos áram biztosítása 
o    Kiállító logójának megjelenítése 

  • a szponzorált rendezvény weboldalán
  • a hibrid konferencia helyszínén, az online streamben és az esetlegesen igénybe vett hirdetési felületeken

o    A kiállító kb. 3 perces videójának beágyazása a rendezvény weboldalába

Érdeklődni: Tézsla Mária, mtezsla@hte.hu +36 30 6826831

 

Regisztráció 

A minikonferencián való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Személyes részvételre korlátozott számban tudjuk fogadni a jelentkezéseket a terem befogadóképessége szerint.

Bízunk benne, hogy sikerült felkeltenünk érdeklődését.

Várjuk szeretettel a rendezvényen!  

Regisztráció

Támogatóinknak köszönhetően a minikonferencián való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Támogatók