Vissza

RIS központi diszpécserközpontjának látogatása- Rádiótávközlési szakosztály

2024.02.19. 14:00 - 2024.02.19. 16:00
Hely: BM OKF (1149 Budapest, Mogyoródi út 43.)

 Tisztelettel meghívjuk a HTE Rádiótávközlési Szakosztály tagjait az alábbi közös szakmai rendezvényre:

A magyarországi Folyami Információs Szolgáltatások (RIS) központi diszpécserközpontjának (Navinfo Budapest állomás) látogatása, a rendszer működésének, lehetőségeinek bemutatása

A Folyami Információs Szolgáltatások (RIS) kialakítása a 2000 évek elején kezdődött Európában, azonban itthon már 1996-tól működött az elődnek nevezhető segélyhívó rendszer. A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) kezdeményezésében és fejlesztésében létrejött rendszer mára egy teljes forgalomirányítási képességgel rendelkező, a haza Duna-szakaszt lefedő információs és kommunikációs rendszer, mely ötvözi a rádiózás klasszikus elmeit a legmodernebb informatikai megoldásokkal. A Navinfo központ a rendszer 7/24-ben működő felügyeleti állomása, mely a hajókkal, hatóságokkal, hazai és külföldi társzervekkel tartja a kapcsolatot.

Házigazda:
Kovács Csaba vezérigazgató (RSOE)

A látogatás időpontja:
2024. február 19. 14:00

Helyszín:
BM OKF (1149 Budapest, Mogyoródi út 43.)

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges! A résztvevők létszáma 16 főben korlátozott!

A jelentkezéseket a radiotavkozles.szo@hte.hu címre „RIS központ látogatás” tárgy megjelölésével név, munkahely, valamint mobil elérhetőség megadásával 2024. február 16.-ig várjuk. Az elfogadott jelentkezésről visszaigazolást küldünk. A rendezvényre történő jelentkezéssel a jelentkező személy egyben elfogadja a HTE adatkezelési tájékoztatójában (https://www.hte.hu/adatvedelem) foglaltakat.

Tóth Csaba  Jamrik Péter 
sk. társelnöksk.társelnök