Vissza

Frekvencia használati igényfelmérés ... - Rádiótávközlési szakosztály

2022.05.16. 15:00 - 2022.05.16. 17:00
Hely: Zoom

Tisztelettel meghívunk minden szakembert és érdeklődőt a HTE Rádiótávközlési Szakosztálya alábbi – személyes találkozás nélküli, online szakmai rendezvényére:

Frekvencia használati igényfelmérés
– javaslatok, elképzelések

Előadó:
Kollár Péter
Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, Frekvencia- és Azonosítógazdálkodási Főosztály, főosztályvezető

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala (a továbbiakban: NMHH) az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény (a továbbiakban Eht.) 39. §-ában foglalt rendelkezések szerint 2022. március 22-én nyilvános meghallgatást tartott a vezetéknélküli szélessávú szolgáltatások nyújtására használható frekvenciasávokkal kapcsolatos elképzelésekről, piaci igényekről. Az NMHH a Rádióspektrum Stratégia végrehajtása keretében, különös tekintettel a 450 MHz-es frekvenciasávban beérkezett megújítás iránti kérelemre hirdette meg a nyilvános meghallgatást a lehetséges érintettek (pl. piaci szereplők, szolgáltatók, gyártók, frekvenciahasználók, intézmények) egyes szélessávú vezetéknélküli elektronikus hírközlési szolgáltatásra is alkalmas frekvenciasávok, frekvenciasávrészek iránti piaci keresletének megismerése érdekében. A nyilvános meghallgatás tárgykörébe a 450 MHz-es, 700 MHz-es, 1500 MHz-es, 2300 MHz-es, 2600 MHz-es, 26 GHz-es és 32 GHz-es frekvenciasávok és a 410-430 MHz, valamint 3,8-4,2 GHz frekvenciasáv tartozott. Az előadás ennek a témakörét járja körül.

Az előadás anyaga az alábbi linken megtekinthető.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges!

A jelentkezéseket a radiotavkozles.szo@hte.hu címre "NMHH" tárgy megjelölésével név, munkahely, valamint mobil elérhetőség megadásával 2022. május 12-ig várjuk.

Az elfogadott jelentkezésről visszaigazoást küldünk, valamint a regisztrált jelentkezők e.mail címére a rendezvény előtt továbbítjuk a használt alkalmazás ( Zoom) belépési adatait. Tájékoztatjuk, hogy a virtuális térben történő munka, a rendezvényen való részvétel a szervezőktől független informatikai biztonsági kockázattal jár! A rendezvényre történő jelentkezéssel a jelentkező személy egyben elfogadja a mellékelt adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.


Tóth Csaba sk.                                  Jamrik Péter sk.
   társelnök                                              társelnök

Melléklet: HTE RTSZo Adatkezelési tájékoztató