Intelligens energetikai rendszerek szakosztály

A Szakosztály 2013 áprilisában jött létre azzal a céllal, hogy a társadalomi szemléletformálás útján elősegítse az új okos mérési és okos hálózati technológiák elterjedését az európai energia piac integráltságának növelését.

Magyarország az Európai Unió tagjaként a következő években jelentős kihívások elé néz az energetikai rendszerek területén. A növekvő energiaigény, a megújuló energiák előírt folyamatosan növekvő alkalmazása és rendszerbe integrálása megköveteli az energetikai rendszerek átalakítását olyan formára, hogy azok képesek legyen megfelelni az irányába támasztott elvárásoknak.

A Intelligens Energetikai Rendszerek Szakosztály működésének keretében olyan műszakilag megvalósítható és gazdaságilag megtérülő koncepciók kidolgozását tűzi ki célul melyek alkalmassá teszik a hazai energetikai rendszereket az egyre elosztottabban működő erőműpark befogadására, illetve liberalizált villamos energia piacon létrehozott termékinnovációk bevezetésére.

Az energetikai szakterületen a szakosztály ki kívánja aknázni a hazai szakemberekben rejlő potenciált, hogy a terület magas szintű művelésével segítse az iparág hazai fejlődését és a Horizon 2020 programban vállalt célok elérését.

Vezetőség

Huber Krisztián
Elnök

Dékány Donát
Titkár

 

A Szakosztály szakterületei

 • Intelligens energetikai rendszerek

  • energiaellátó rendszerek
  • okos mérési technológiák (smart metering) a vonalas infrastruktúrákra (villamosenergia, gáz, távhő,víz)
  • intelligens hálózatok (smart grid)
  • villamos energia piac
 • SMART HOME - intelligens otthonok fejlesztése

 • E-mobility

A szakosztály tevékenysége

A Intelligens Energetikai Rendszerek Szakosztály féléves programterv alapján működik. A Szakosztály nyomon követi a szakterületén megjelenő újításokat, publikációkat, melyekből tudásbázist épít. A tudásbázis elérhető a tagok számára, és alapjául szolgál a rendezvények vitaanyagának.

Események

Hírek

Tisztújítás az Okos Jövő Innovációs Klaszterben

2013-04-25 12:54
tisztujitas-az-okos-jovo-innovacios-klaszterben
A klaszter új elnöke Bertalan Zsolt, a MAVIR vezérigazgatója lett. A szervezet társelnökének választották Huber Krisztiánt, a HTE smart munkacsoportjának a vezetőjét és Fürjes Balázst, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatóját.

Legközelebbi események

Az adat értéke - Vételt., Kábeltel. szo, Médiaklub 2021.10.27. 16:00 - 2021.10.27. 18:00
HTE Infokom 2021 2021.11.03. 9:00 - 2021.11.04. 18:00

Kiemelkedő támogatóink