Intelligens energetikai rendszerek szakosztály

A Szakosztály 2013 áprilisában jött létre azzal a céllal, hogy a társadalomi szemléletformálás útján elősegítse az új okos mérési és okos hálózati technológiák elterjedését az európai energia piac integráltságának növelését.

Magyarország az Európai Unió tagjaként a következő években jelentős kihívások elé néz az energetikai rendszerek területén. A növekvő energiaigény, a megújuló energiák előírt folyamatosan növekvő alkalmazása és rendszerbe integrálása megköveteli az energetikai rendszerek átalakítását olyan formára, hogy azok képesek legyen megfelelni az irányába támasztott elvárásoknak.

A Intelligens Energetikai Rendszerek Szakosztály működésének keretében olyan műszakilag megvalósítható és gazdaságilag megtérülő koncepciók kidolgozását tűzi ki célul melyek alkalmassá teszik a hazai energetikai rendszereket az egyre elosztottabban működő erőműpark befogadására, illetve liberalizált villamos energia piacon létrehozott termékinnovációk bevezetésére.

Az energetikai szakterületen a szakosztály ki kívánja aknázni a hazai szakemberekben rejlő potenciált, hogy a terület magas szintű művelésével segítse az iparág hazai fejlődését és a Horizon 2020 programban vállalt célok elérését.

Vezetőség

Huber Krisztián
Elnök

Dékány Donát
Titkár

 

A Szakosztály szakterületei

 • Intelligens energetikai rendszerek

  • energiaellátó rendszerek
  • okos mérési technológiák (smart metering) a vonalas infrastruktúrákra (villamosenergia, gáz, távhő,víz)
  • intelligens hálózatok (smart grid)
  • villamos energia piac
 • SMART HOME - intelligens otthonok fejlesztése

 • E-mobility

A szakosztály tevékenysége

A Intelligens Energetikai Rendszerek Szakosztály féléves programterv alapján működik. A Szakosztály nyomon követi a szakterületén megjelenő újításokat, publikációkat, melyekből tudásbázist épít. A tudásbázis elérhető a tagok számára, és alapjául szolgál a rendezvények vitaanyagának.

Események

Hírek

Sikeresen lezajlott az Okos Jövő Fórum 2014

2014-05-16 11:38
sikeresen-lezajlott-az-okos-jovo-forum-2014
Az okos technológia egyelőre kiaknázatlan része az energetikának, és megkerülhetetlen fejlődési irányt jelent napjainkban. Az okos eszközök felhasználási módjait mutatta be 2014 április 24-én, a HTE Intelligens Energetikai Szakosztályának együttműködésében megszervezett Okos Jövő Fórum 2014. A konferencián elismert hazai szakemberek mutatták be az okos technológiák energetikai alkalmazásának valamennyi területét.

Bertalan Zsolt előadása a HTE Közgyűlésen

2013-05-21 16:50
bertalan-zsolt-eloadasa-a-hte-kozgyulesen
Szakmai előadást tart Bertalan Zsolt a MAVIR vezérigazgatója a HTE Közgyűlésén, Energiamenedzsment kihívásai a XXI. században címmel.

Nagyobb üzlet lesz ez, mint az Internet

2014-04-25 12:58
nagyobb-uzlet-lesz-ez-mint-az-internet
Huber Krisztián a HTE Intelligens energetikai rendszerek szakosztály elnöke aki egyúttal az Okos Jövő Innovációs Klaszter társelnöke interjút adott a HVG-nek az okos mérési rendszerekről.

Új Szakosztállyal bővült a HTE - Intelligens energetikai rendszerek szakosztály

2013-05-11 17:51
2013 május 8-án a HTE választmánya új szakosztály alapítását hagyta jóvá. Az Intelligens Energetikai Rendszerek Szakosztály a jövőben az okos mérési technológiák és az okos hálózatok szakterületén fog elsősorban működni. Elnökévé Huber Krisztiánt választották.

Legközelebbi események

HTE Infokom 2024 2024.11.05. 9:00 - 2024.11.06. 18:00

Kiemelkedő támogatóink

  

 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács