Vissza

Tisztújítás az Okos Jövő Innovációs Klaszterben

A klaszter új elnöke Bertalan Zsolt, a MAVIR vezérigazgatója lett. A szervezet társelnökének választották Huber Krisztiánt, a HTE smart munkacsoportjának a vezetőjét és Fürjes Balázst, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatóját.


2013. március 26-án tisztújító közgyűlést tartott az Okos Jövő Innovációs Klaszter. A közgyűlésen a tagok sorába újként csatlakozott - többek között - a GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt., a Siemens, az IBM, az ABB, az ALSTOM, az E.ON, a Magyar Telekom Nyrt., az MVM Net Zrt., és a Budapesti Erőmű Zrt. is.

A közgyűlésen tagfelvétel mellett tisztújítást is tartottak, ahol új vezetőket választottak a klaszternek. A klaszter új elnöke Bertalan Zsolt, a MAVIR vezérigazgatója lett. A szervezet társelnöke Huber Krisztián, a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület smart munkacsoportjának a vezetője és Fürjes Balázs, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója lett.
A klaszter titkári pozíciójára Lengyel Andrást, a MAVIR vezérigazgatói titkárságvezetőjét választották meg.

A újonnan felálló klaszter célja az okos mérési és okos hálózati technológiák elterjesztése, illetve olyan műszakilag megvalósítható és gazdaságilag megtérülő projektek megvalósítása melyek alkalmassá teszik a hazai energetikai rendszereket az egyre elosztottabban működő erőműpark befogadására, illetve liberalizált villamos energia piacon létrehozott termékinnovációk bevezetésére.

A klaszter célja továbbá a forrásszerzés azáltal, hogy a tagok jogosultak lesznek dedikált uniós pályázatokon indulni.

Az klaszter lehetőséget teremt a tagok számára, hogy együttműködjenek és közösen induljanak olyan uniós pályázatokon melyek biztosíthatják a hazai okos mérési hálózat kiépítésének költségeit, mivel ez jelenleg (tekintettel a becsült fél milliárd eurós kötlségekre) hazai forrásból nem megoldható.

Legközelebbi események

Naplózástól az Avatarokig - Adat és M.I. 2024.04.25. 15:00 - 2024.04.25. 18:00
EIVOK-47 2024.05.02. 8:00 - 2024.05.02. 15:00

Kiemelkedő támogatóink

  


 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács