Vissza

Intelligens közlekedési rendszerek - Vételtechn., Kábeltel. szo., Médiaklub

2020.02.26. 16:00 - 2020.02.26. 18:00
Hely: BME TMIT I.ép. B.szárny 210. terem, 1117 Budapest, Magyar tudósok krt. 2.

A Vételtechnikai és a Kábeltelevíziós Szakosztály valamint a Médiaklub meghívja az érdeklődőket az alábbi érdekes és aktuális előadásra:

Intelligens közlekedési rendszerek hozzák a megváltást a városlakóknak?

Már a mai kor megapoliszaiban elviselhetetlen a közlekedés okozta dugók, torlódások hatása, értékes órákat vesztegetünk el az életünkből, ami kihat a gazdaság teljesítményére illetve a környezetünket is mérgezzük, ezzel magunkat is. Közben az okos város infrastruktúrának köszönhetően sok terabájtnyi adatot gyűjtünk a közlekedési viszonyokról, környezetről, de vajon felhasználjuk-e ezt a közlekedés okozta problémák megoldásához? Előadásomban felvázolom milyen megoldást nyújthatnak az intelligens közlekedési rendszerek ezen súlyos problémákra, a mesterséges intelligencia és az 5G rendszerek segítségével hogyan tudjuk átformálni a közlekedés fojtogatta városaink egy élhetőbb környezetté.

Előadó: Simon Vilmos

Házigazda: dr.Schmideg Iván

Az előadás a https://www.youtube.com/c/HTEinfo címen élőben követhető lesz, itt régi előadásainkat is megnézhetik. Nézőink kérdezhetnek, hozzászólhatnak telefonon, továbbá regisztrált Youtube felhasználók az előadás alatt az üzenőfalon is hozzászólhatnak, kérdezhetnek. Tanácsadás a felkészüléshez, reklámszűréshez: hte@compu-consult.hu e-mail címen.

Az előadás képanyaga ide kattintva érhető el.

Az előadás hanganyaga ide kattintva érhető el.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Antal László
titkár