Vissza

Nagy sikerű HTE Infokom 2012

Október 10-12. között kiemelkedő sikerrel lezajlott a HTE legnagyobb konferenciája a HTE Infokom 2012. A rendezvényen közel 400-an vettek részt.


A tizennyolcadik alkalommal, 2012. október 10-12. között megrendezett HTE Infokom 2012 konferenciának idén a Mátraházai Ózon hotel adott helyet. A kétévente megtartott rendezvény a mai napig a hazai infokommunikációs szakma kimagasló eseménye, legelismertebb tudományos-szakmai fóruma. Résztvevői első sorban a területen tevékenykedő cégek vezető szakemberei, kutató-fejlesztő projektvezetői, műszaki-technológiai döntéshozói.

A rendezvényt Dr. Huszty Gábor HTE elnök és Dr. Mátrai Gábor az NMHH alelnöke nyitotta meg. A három nap során a program egy, kettő ill. gyakran három párhuzamos szekcióban folyt. A szakmai programot a jellemzően 4-5 szakmai előadást tartalmazó tematikus szekciók mellett kerekasztal beszélgetések tették változatossá. Ezek közül a kiemelt, legszélesebb kört foglalkoztató témák kaptak önálló helyet a programban. Ilyen volt a Kormányzati infokommunikáció az E-közigazgatás ill. a Mobil szolgáltatók kerekasztal és a Szabályozás. Nagy érdeklődést vonzott a Jókai Oszkár (TETRA Forum Hungary Egyesület) által vezetett Készenléti kommunikáció kerekasztal is, melyen részt vett többek között Silló Barnabás az Infokom konferencia főszponzora a Metalcom szakembere is.

A konferencia második napjának fő mottója a távközlési szabályozás volt. A reggeli Szabályozás szekciót kiemelt napirendi pontként az NMHH vezető munkatársai tartották Dr. Sallai Gyula HTE tiszteletbeli elnök vezetésével. A nap során a többek mellett különösen nagy sikere volt az LTE és a GSM-R szekcióknak száz feletti hallgatói létszámmal. A napot végül az Elektronikus fizetési rendszerek valamint az ICT Innováció és üzlet szekciók zárták.

A konferencia utolsó napját Fekete László a Magyar Telekom IT szolgáltatásfejlesztési ágazatvezetője nyitotta meg. Majd a résztvevők három párhuzamos szekcióban hallgathattak adott teljes szakterületeket összefoglaló un. tutorial előadásokat Mobil alkalmazásfejlesztés (Android, Windows Phone), LTE, GSM-R valamint Cybervédelem és IPv6 témakörökben, a témakörök legelismertebb szakértőitől.

A konferenciát a három nap során számos kiállítás és poszter előadás színesítette, melyek az előadó termek melletti helyiségekben kaptak helyet. A résztvevők a szekciókkal párhuzamosan vagy azok közötti szünetekben is lehetőséget kaptak a standok meglátogatására.

Az utóbbi idők legsikeresebb HTE rendezvényére közel 400-an regisztráltak. Az esemény alatt elhangzott előadások anyagai az előadók beleegyezése alapján a konferencia honlapján elérhetőek.

Heszberberger Zalán
a konferencia Program- és Szervező Bizottságának elnöke

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

Vezetőségi ülés - Vétel., Kábelt. szo, Médiaklub 2024.05.08. 9:00 - 2024.05.08. 11:00
Cisco AI for Security-Számítástechnikai Szakosztály 2024.05.13. 17:15 - 2024.05.13. 19:15
HTE Közgyűlés 2024.05.30. 15:00 - 2024.05.30. 18:00

Kiemelkedő támogatóink

  


 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács