» Okos város a célkeresztben «

4. Magyar Jövő Internet Konferencia
és Okos Város Kiállítás  

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Központi épület, Díszterem
2017. november 8-9. (a Tudomány hónapja keretében)

 

A 4. Magyar Jövő Internet Konferencia (MJIK 2017) az előző konferenciákhoz (MJIK 2014,  2015 és 2016) hasonlóan a jövő internetének hazai szakmai fóruma, amely az internet trendekről, a feltáruló lehetőségekről és az elért eredményekről kíván átfogó képet adni, célkeresztjébe ebben az évben is a kibontakozó internet ökoszisztéma meghatározó elemét, a Smart City/Okos Város témáját helyezve. A konferencia két napos programjához Okos Város Kiállítás kapcsolódik, amely széles lehetőséget nyújt az okos város fejlesztési tervek, megvalósítási technológiák és elért eredmények bemutatására, az érintett önkormányzati és vállalati vezetők személyes találkozására. Szeretnénk, ha  a konferencia és a kiállítás mind a hazai, mind a közép-kelet európai okos város törekvések számára fórumot jelentene.

A konferencia és a kiállítás közös rendezvényére – a Tudomány hónapja keretében – 2017. november 8-9.-én kerül sor a főrendező Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Központi Épületében (1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3.). A konferencia társrendezői a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE),  a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE), a Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform (FI NTP) és a Jövő Internet Kutatáskoordinációs Központ (FIRCC). A konferencia szakmai szervezését az Okos város – okos közigazgatás NKE - BME kutatóműhely végzi.

A rendezvény fővédnöke Áder János Köztársasági Elnök úr, a kiállítás védnöke Lepsényi István NGM államtitkár úr.

A konferencia nyitó előadásainak megtartására külföldi szakembereket hívunk, a két napos esemény nyelve ennek megfelelően magyar és angol. A konferencia programterve öt szekciót tartalmaz. Az első nap délelőttjét az okos város nemzetközi trendek, tervek és megvalósult eredmények bemutatásának, a délutáni szekciókat a jövő internet kutatási, fejlesztési és innovációs eredményeinek és az internet 2020 utáni, következő generációjának, a társadalmi kihívások és a kutatási irányok ismertetésének szenteljük. A konferencia második napja az okos város témák seregszemléje, amelynek keretében előadások hangzanak el az okos város kihívásoktól és stratégiáktól kezdve a társadalmi hatások, best practice-k és tapasztalatok bemutatásán át a műszaki megoldásokig, lehetőséget teremtve a kiállított termékek ismertetésére is.

A kiállítás témája az Okos város: koncepciók, tervek, platformok, tapasztalatok, gondok és megoldások, okos eszközök és alkalmazások. A kiállítás két napos, a konferencia teljes idején kívül is várja a látogatókat.    

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a rendezvényre szeptember 15-től a HTE honlapján, www.hte.hu/mjik2017 lehet jelentkezni. A konferencia tervezett programját a BME és a HTE honlapján tesszük közzé, a kiállításról az eit.bme.hu weboldalon tájékozódhatunk.

Regisztráció

 

Minden téma iránt érdeklődőt tisztelettel hívunk a 2017-es Magyar Jövő Internet Konferencián és a kapcsolódó Okos Város Kiállításon való részvételre a rendezők és a szakmai szervezők nevében
 

Budapest, 2017. szeptember 1.

 

Prof. Dr. Jakab László
a BME VIK dékánja,
az Okos város – okos közigazgatás
NKE - BME kutatóműhely vezetője
jakab@ett.bme.hu
Prof. Dr. Sallai Gyula
a FIRCC tudományos vezetője,
Okos város – okos közigazgatás
NKE - BME kutatóműhely
sallai@tmit.bme.hu

 

 

4. Magyar Jövő Internet Konferencia
és Okos Város Kiállítás

Konferencia program

Konferencia felhívás

Regisztráció (az online regisztráció lezárult)

Híradástechnika különszám

 
 

Okos Város Kiállítás

 

4th Hungarian Future Internet Conference
and Smart City Exhibition 

Invitation in English

Program in English