Vissza

Folytassa 5G ... - Rádiótávközlési szakosztály

2020.01.13. 14:00 - 2020.01.13. 16:00
Hely: MAKADÁM Mérnök Klub, 1024 Budapest, Lövőház u. 37. (bejárat a FŐMTERV épület Millenáris Park felőli oldalán)

Tisztelettel meghívunk minden szakembert és érdeklődőt a HTE Rádiótávközlési Szakosztálya alábbi szakmai rendezvényére:

Folytassa 5G ...
Mit tartalmaz a Release 16, és mit ígér a Release 17?

Világszerte óriási tempóban épülnek ki az 5G hálózatok és a kereskedelmi forgalomban elérhető 5G eszközök száma is dinamikus tempóban növekszik. Magyarországon is korlátozott formában már elérhetők 5G szolgáltatások a Vodafone hálózatán. 

Ezzel együtt rengeteg elképzelés és vízió látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy az 5G hogyan is veszi majd át a központi szerepet számos területen, elsősorban ipari felhasználásokat illetően. Nyilvánvaló, hogy a mai 5G hálózatok és eszközök még messze vannak ezen víziók beteljesítésétől. 

A technikai szabványok és fejlesztések területén azonban már óriási erőfeszítések történnek ilyen irányban. A 3GPP az első 5G specifikációk (Release 15) elkészítése után aktívan munkálkodik a vertikumok 5G felhasználásához szükséges funkciók kidolgozásán, mindezek a soron következő release-ekben (Release 16 és 17) fognak megjelenni. Az előadás betekintést ad ezen szabványosítási tevékenységekbe.

Előadó:
Bertényi Balázs, 3GPP RAN elnök (NOKIA) 

Az előadás képanyaga ide kattintva érhető el.

A megjelenéshez előzetes regisztráció szükséges!

A jelentkezéseket az info@novofer.hu címre „5G-R16/17” tárgy megjelölésével név, munkahely, valamint mobil elérhetőség megadásával 2020. január 10-ig várjuk. Az elfogadott jelentkezésről visszaigazolást küldünk. Az új helyszínünkről a www.makadamklub.hu honlapról tájékozódhat.


  Tóth Csaba sk.                                  Jamrik Péter sk.
      társelnök                                              társelnök