Vissza

Milyen kihívást jelent a globális éghajlatváltozás az IKT...-Rádiótáv. szo.

2023.10.26. 15:00 - 2023.10.26. 17:00
Hely: 1149 Budapest, Mogyoródi út 43. BM OKF. Fszt. Széchenyi terem

Tisztelettel meghívunk minden szakembert és érdeklődőt a HTE Rádiótávközlési Szakosztálya alábbi – személyes részvételű - szakmai rendezvényére: 

 

Milyen kihívást jelent a globális éghajlatváltozás az IKT szektorra?

 

Az emberiség legnagyobb kihívása előtt áll, amikor arra törekszik, hogy a Párizsi Megállapodásnak megfelelően - az iparosodás előtti korhoz (1750) képest - 1,5 C° alatti értéken korlátozza a megállíthatatlannak tűnő globális felszíni felmelegedést a XXI. század végére. E cél elérése érdekében a globális gazdaság minden szektorának 2015-höz képest legalább felére kellene csökkentenie az üvegházgáz kibocsátását 2030-ra. Ebben a globális összefogást igénylő hatalmas munkában különösen nagy felelősség hárul az IKT szektorra. Egyrészt, hogy saját karbon lábnyomát csökkentse, másrészt pedig, hogy elősegítse más szektorok karbon lábnyomának a csökkentését. Az új kutatási eredmények (Lancaster University, Small World Consulting Ltd.) alapján - egyes túlzottan optimista iparági szervezeti kommunikációkat árnyalva - az előadás megpróbál reális képet adni arról, hogyan áll a globális IKT szektor az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. 

Előadó:

dr.Fiala Károly ügyvezető (Spectrum Advise ec.)

Az előadás képanyaga elérhető ide kattintva.

Előadás időpontja:

2023. október 26. (csütörtök) 15:00 óra

Helyszín:

1149 Budapest, Mogyoródi út 43. BM OKF. Fszt. Széchenyi terem

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges!

A jelentkezéseket a radiotavkozles.szo@hte.hucímre „Klíma” tárgy megjelölésével név, munkahely, valamint mobil elérhetőség megadásával 2023. október 24.-ig várjuk.Az elfogadott jelentkezésről visszaigazolást küldünk. A rendezvényre történő jelentkezéssel a jelentkező személy egyben elfogadja a mellékelt adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

 

 

  Tóth Csaba sk.                                  Jamrik Péter sk.

 társelnök                                              társelnök