Hírek

Elhunyt Blum Endre (1936-2021)

2021-06-30 08:39
elhunyt-blum-endre-1936-2021-
Puskás Tivadar díjas, Pollák-Virág díjas, a HTE Távközlési Klub alapítója, egykori vezetőségi tagja, a Békésy György emlékérem díjazottja, aranydiplomás mérnök, 2021. június 26-án méltósággal tűrt, hosszú betegségben elhunyt. Búcsúztatása 2021. július 2-án, 10 órakor lesz a Kozma utcai izraelita temetőben.

Drónnal vitték át a vezetéket a Duna felett

2021-06-21 09:02
dronnal-vittek-at-a-vezeteket-a-duna-felett
Kedd délben került sor arra a különleges eseményre, amely keretein belül drón segítségével függesztették fel a Tarr Kft. szupergyors internetet biztosító légkábelét.

A HTE Információbiztonsági szakosztály (EIVOK) figyelemfelhívása az MNB sérülékenységvizsgálatok és betörési (penetrációs) tesztek végzéséről szóló ismertetőjére

2021-06-11 13:08
az-eivok-szakosztaly-figyelemfelhivasa-az-mnb-serulekenysegvizsgalatok-es-betoresi-penetracios-tesztek-vegzeserol-szolo-ismertetoje-1
Az MNB közzétette "Gyakori kérdések és válaszok sérülékenységvizsgálatok és betörési (penetrációs) tesztek végzésével kapcsolatban” c. ismertetőjét.

HTE Egri csoport tisztújítása

2021-06-03 09:43
hte-egri-csoport-tisztujitasa
A HTE Egri csoportja 2021. május 12-én megtartotta Tisztújító Ülését. Az újonnan megválasztott elnök Dr. Király Roland.

A 2021. május 6-án tartott Elnökségi ülés témái

2021-06-02 08:42
A május 6-i Elnökségi ülés online részvétellel került megrendezésre és nagyon feszített programot tűzött ki magának az Elnökség, összesen 11 napirendi pontot tartalmazott a meghívó, ami azért ritkaságszámba menő esemény az Elnökségi üléseken. Az első napirendi pontban a 23. Projektmenedzsment Fórum rendezvényről hangzott el beszámoló. A második napirendi pontban a HTE Infokom 2021 alakuló programját mutatta be a Programbizottság elnöke. A továbbiakban a májusi Közgyűlés előterjesztéseinek az előkészítése volt napirenden. A negyedik napirendi pontban az Ellenőrző Bizottság és a Felügyelő Bizottság beszámolóinak az ismertetése volt eredetileg a célkitűzés. Az ötödik napirendi pontban az Elnökség az állami díjakra javasolt HTE tagokkal kapcsolatban hallgatta meg a javaslatokat. A következő pont az Alapszabály és a HTE Szervezeti és Működési Szabályzat módosítás szövegszerű javaslatait mutatta be. A hetedik napirendi pontban a HTE első negyedévi gazdálkodásáról adott tájékoztatást a Gazdasági Bizottság vezetője. A nyolcadik pontban az operatív igazgató adott áttekintést a HTE Fekete László-díj ez évi előkészítéséről. Ez után egy fajsúlyos napirendi pont következett, ebben a Tudományos Bizottság vezetője adott stratégiai elemzést a HTE tudományos tevékenységéről. A tizedik napirendi pontban pedig egy másik igen fontos témát, a tagságfejlesztést helyezte a középpontba a HTE tagságért felelős elnökségi tagja. A kimerítő program végén, az Egyebek pontban három rövidebb téma került elő. A jó előkészítésnek köszönhetően a szokatlanul sok téma ellenére is sikerült az ülést az eredetileg tervezett időkeretek között tartani.

Beszélgetés Bubán Mártonnal az IT-költésekről

2021-05-26 13:25
beszelgetes-buban-martonnal-az-it-koltesekrol
Bubán Mártonnal, a HTE Információbiztonsági Szakosztálya (EIVOK) alapító tagjával, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Informatikai Osztályvezetőjével az IT-költésekről készült cikk az IT Business c. folyóiratban

HTE Távközlési szakosztály tisztújítása

2021-06-28 10:08
hte-tavkozlesi-szakosztaly-tisztujitasa
A HTE Távközlési Szakosztály 2021. június 22-én megtartotta Tisztújító Szakosztályi Ülését. Az újonnan megválasztott elnök Dr. Gódor István.

"A mesterséges intellingencia a távközlést is forradalmasíthatja" - interjú Dr. Farkas Károllyal és diákjával

2021-06-21 08:40
-a-mesterseges-intellingencia-a-tavkozlest-is-forradalmasithatja-interju-dr-farkas-karollyal-es-diakjaval
A TV2 Mokka c. műsorában élő interjút készítettek Dr. Farkas Károllyal, a HTE Tudományos területért felelős elnökségi tagjával, a BME egyetemi docensével és OTDK-t nyert diákjával, Vajda Dániellel "A mesterséges intellingencia a távközlést is forradalmasíthatja" címmel az informatikai pálya sokszínűségéről.

A HTE Szegedi csoportjának programjai a Távközlési Világnap alkalmából - kiállítás és szakmai konferencia

2021-06-04 11:59
a-hte-szegedi-csoportjanak-programjai-a-tavkozlesi-vilagnap-alkalmabol
A Távközlési Világnap alkalmából a HTE Szegedi csoportja új, időszaki tárlatot nyitott meg az Informatika Történeti Kiállítás helyszínén a szegedi Agorában a Neumann János Számítástechnikai Társasággal közösen, majd előadásokkal emlékeztek meg a jeles napról.

Ki lesz az Év Projektmenedzsere 2021-ben?

2021-06-03 09:00
legyel-az-ev-projektmenedzsere-2021-ben-
Legyél az Év Projektmenedzsere 2021-ben!

HTE Információbiztonsági szakosztály (EIVOK) tisztújítás

2021-05-26 13:59
hte-informaciobiztonsagi-szakosztaly-eivok-tisztujitas
A HTE Információbiztonsági Szakosztály - EIVOK 2021. május 20-án megtartotta Tisztújító Szakosztályi Ülését. Az újonnan megválasztott elnök Dr. Magyar Sándor.

Ég és föld közötti kapcsolatok – Az űrtávközlés története, elmélete és gyakorlata

2021-05-26 10:08
eg-es-fold-kozotti-kapcsolatok-konyvajanlo
Hiánypótló űrtávközlési szakkönyv jelent meg az NMHH munkatársainak tollából, Dr. Vári Péter, az NMHH főigazgató-helyettese szerkesztésében.

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Kiemelkedő támogatóink