Vissza

Látogatás a Telekom Székházban

Az "éves, mindenkori" TV helyzetelemzés és jövőkép aktuális pontjaival foglalkozott az az előadás, melyet Putz József, a Magyar Telekom TV ágazatfejlesztője tartott a Magyar Telekom néhány éve, az Infoparkban épített impozáns műszaki székházának fő előadótermében.


Az épület szemet gyönyörködtető kivitele végig összhangban volt az előadás témájával, minden hallgató számára.

Külön örömet jelent e sorok írójának, hogy az épület felavatásától néhány évet a kábel TV-s szekció e területi részében, a fejlesztésnél dolgozhatott..

Már a hallgatóság gyülekezésekor látható volt, hogy nem mindennapi esemény várja az ide meghívottakat. Az előadóterem ugyanis teljesen megtelt a szakma iránt érdeklődőkkel. Megjelentek a szakmában nevet szerzett szakemberek, és azon idősebb kollégák is, akik annak idején igen sokat tettek úgy a távközlés robbanékonyan fejlődő sikereiért, mint  a tanulni vágyók oktatásáért is.

A  több, mint egy órás "elméleti" fejezet foglalkozott a közelmúlt úttörő próbálkozásaival, majd kezdeti szolgáltatásainak elindítási  problémáival. Szó volt az első elektroncsöves elektronika ma már szemet gyönyörködtető darabjairól, a bűvös 300 MHz-es sávhatáraitól kezdve egészen az 1 GHz-es hibrid CMOS elemeket is tartalmazó, nagy sávszélességű, aktív elemekből felépülő legkorszerűbb hálózatok szerepéről is. Szó került a kezdeti AM DSB/SC modulációs technikáról, a vegyes, ma már nem egy helyen kizárólagos QAM modulációs eljárásról, ahol több 10 műsor "préselhető" a korábbi egy AM csatorna helyére. És ez eddig csak a jelen. Nem lenne Ő  az előadó, ha nem említette volna meg a jövőt, mely már itt kopogtat az ablakon. Megjelent az Internet protokollon alapuló televízió átvitellel megoldható IPTV valós idejű kivitelezése is. Szót hallottunk a DVB-H-t helyettesítő és a mobil TV technológiát megvalósító Mobil TV; valamint a legkorszerűbb WEB TV-t alkalmazó szoftverek előnyeiről is.

Lenyűgöző volt az, ahogyan az információ dömpingtől megfáradt hallgatóság kényeztetése céljából az utolsó labor gazdái, kedves tagjai frissítő-tálakkal, italokkal látták vendégül a közönséget. Még ebből ki sem ébredezvén az fogadta a háromfelé osztott hallgatóságot az előadóteremben, hogy az előadó kedves és még inkább értékes ajándékokkal várta a hallgató közönséget. Nevezetesen, olyan Pendrive-ot kaptunk ajándékba, amely az előadó utóbbi, főbb előadásainak PPT formátumú dokumentumait tartalmazza.

Köszönjük az estét, melynek bezárója volt az a látvány, melyet az épület belső sziluettje adott, az időközben beköszönő esti sötétség miatt.

Köszönet a szervezőknek, köszönet ezen mérvadó emlékképek megalkotójainak az előadás, az ajándékok és a vendéglátás kedvességeinek kigondolásáért, a  szervezésért és nem utolsósorban az előadó hozzáértő és továbbadó képességéért.

Tekintsük meg a melléklet képet is, melyek az eseményről készült.


Kelt: Budapest, 2012. 11. 14.
  
Dombi András

 

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

Process mining-Számítástechnikai Szakosztály 2024.05.02. 14:00 - 2024.05.02. 15:00
Vezetőségi ülés - Vétel., Kábelt. szo, Médiaklub 2024.05.08. 9:00 - 2024.05.08. 11:00
Cisco AI for Security-Számítástechnikai Szakosztály 2024.05.13. 17:15 - 2024.05.13. 19:15
HTE Közgyűlés 2024.05.30. 15:00 - 2024.05.30. 18:00

Kiemelkedő támogatóink

  


 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács