Vissza

A BME Híradástechnikai tanszék nevet változtat

A BME Híradástechnnikai tanszék nevet változtat: január elsejétől Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszékként fog működni. Elérhetőségeik és honlapjuk címe változatlan marad. Angolul a nevük Department of Networked Systems and Services lesz.


A BME Híradástechnnikai tanszék nevet változtat: január elsejétől Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszékként fog működni. Elérhetőségeik és honlapjuk címe változatlan marad.
Angolul a nevük Department of Networked Systems and Services lesz.

*****************************************************************************

Tanszék nevének megváltoztatásával kompetenciáinknak az utóbbi évtizedekben bekövetkezett jelentős megváltozását szeretnénk kifejezni. Ezeknek a változásoknak a fő mozgatórugói egy felől a távközlő hálózatok és az internet konvergenciája, másfelől az információs technológiák széles körű térhódítása volt.

Szakmai tevékenységünk elsősorban a hálózatokkal és a hálózatba kapcsolt rendszerekkel kapcsolatos kulcsterületekre koncentrál: ezek a vezetékes és vezeték nélküli hálózatok analízise és tervezése, új hálózati architektúrák és protokollok, mobil kommunikációs rendszerek és szolgáltatások, multimédia hálózatok, médiaelosztó rendszerek és szolgáltatáosk, kriptográfia és hálózatbiztonság. Ezeket a kulcsterületeket szervesen kiegészítik további erősségeink a kvantuminformatika és -kommunikáció, az akusztika és stúdiótechnológiák, jelfeldolgozás és üzleti információs rendszerek terén.

A 2012-es tevékenységünk összefoglalóját az alábbi linken érheti el:
http://www.hit.bme.hu/module/hitweb/upload/tinymce/Bull2012.pdf

További érdeklődésére számítva, meglevő kapcsolatunk folytatásában és további együttműködések lehetőségében bízva, szeretnék a magam és tanszékünk munkatársai nevében is áldott, békés Karácsonyi Ünnepeket és eredményekben gazdag Új Évet kívánni.
 

Imre Sándor
egyetemi tanár, tanszékvezető

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

EIVOK-47 2024.05.02. 8:00 - 2024.05.02. 15:00
Process mining-Számítástechnikai Szakosztály 2024.05.02. 14:00 - 2024.05.02. 15:00
Vezetőségi ülés - Vétel., Kábelt. szo, Médiaklub 2024.05.08. 9:00 - 2024.05.08. 11:00

Kiemelkedő támogatóink

  


 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács