Vissza

A 2013. július 3-án tartott Választmányi ülés témái

A júliusi Választmányi ülés első két napirendi pontja a sikeres megrendezett IEEE ICC 2013 konferenciáról és az októberben megrendezendő HTE MediaNet 2013 konferenciáról szólt. Ismételten foglalkozott a Választmány az ISZB SZMSZ módosításaival, melyek az ISZB elnökének a javaslatai alapján születtek, egyben el is fogadta a dokumentumot. A következő napirendi pontban a HTE közelgő 65 éves évfordulója kapcsán arról ötleteltek a jelenlévők, milyen módon érdemes erről megemlékezni. Az egyebekről szóló napirendi pontban három téma is helyet kapott röviden: a HTE stratégia és az egyéni tagok bővítésének az egyeztetése, a HTE Iroda jövője, valamint a HTE és az NMHH között megkötött szerződés az ODÁP támogatására.


Az első napirendi pontban Vida Rolland és Nagy Péter számolt be a HTE eddigi legnagyobb létszámú nemzetközi rendezvényének, az IEEE ICC 2013 konferenciának a sikeréről. Vida Rolland elmondta, hogy a rendezvénynek 1917 regisztrált részvevője volt, a teljes létszám pedig túllépte a kétezer főt. 64 országból érkeztek a résztvevők, a legtöbben az USA-ból, másodikként pedig Kínából. A budapesti helyszín eredményeképpen a harmadik legnépesebb részvételű ország Magyarország volt, 121 fővel. A június 9-13. között megtartott rendezvényen a több mint 1400 (!) előadás mellett 21 workshop, 22 tutorial és 80 bizottsági ülés került megrendezésre, ami igen komoly szervezői munkát jelentett még az utolsó pillanatokban is.

Nagy Péter elmondta, hogy az IEEE ICC 2013 szponzorációja némileg elmaradt a kitűzött céloktól, de ebben a recessziós környezetben ezt is eredménynek kell tekinteni. A mintegy 210 millió Ft-os költségvetésű logisztikai feladatban több váratlan problémát is meg kellett oldani, ilyen volt például a konferenciával egy időben tetőző árvíz, aminek következtében át kellett szervezni a gálavacsora és az ebédek egy részének a helyszínét. Mindebből a résztvevők szinte semmit nem vettek észre, elégedetten utaztak el Budapestről. A sikeres konferenciának máris van két pozitív eredménye. Az egyik hogy Hanzó Lajost kérték fel a 2016-os EUROSIPCO konferencia General Chair-jének, a másik, hogy Nagy Pétert felkérték az IEEE ICC 2014 szervező bizottságába Finance Co-Chair-nek. A teljes rendezvény pénzügyi eredménye csak ez év decemberére fog véglegesedni.

A HTE Elnöke és Főtitkára köszönetet mondott Vida Rollandnak, Nagy Péternek és az összes, szervezésben részt vett HTE tagnak a kiváló munkáért.

A második napirendi pontban a Választmány a HTE MediaNet 2013 szervezési előkészületeivel foglalkozott. Heszberger Zalán elmondta, hogy a program alapjaiban összeállt, az előadók felkérése és a szponzorok felkeresése folyamatban van. Magyar Gábor, a konferencia elnöke kiemelte, hogy utóbbi munkában számít a HTE Elnökének és a Választmánynak a hathatós segítségére is.

A harmadik napirendi pontban a Főtitkár ismertette, hogy az ISZB elnökének további javaslatai voltak az ISZB SZMSZ-hez, melyeket érdemes figyelembe venni. Ennek alapján tovább módosult az SZMSZ tervezete és ezt a változatot javasolja végső elfogadásra. A Választmány áttekintette a módosításokat és ebben a végső formában elfogadta az új SZMSZ-t.

A negyedik napirendi pontban a Főtitkár felvetette, hogy a HTE 2014-ben esedékes 65. évfordulója kapcsán érdemes lenne egy kisebb rendezvényről ötletbörzét tartani. A Választmány több, elsősorban a fiatalokat megmozgató javaslattal állt elő, ezekről ősszel dönt a Választmány.

Az ötödik napirendi pontban az egyéb kérdések kerültek elő. Sepsi Zsolt beszámolt arról, hogy egyeztette a HTE tagság kiszélesítésére irányuló stratégiai koncepcióját Imre Sándorral, aki a HTE stratégiai csoportot vezeti. Nagy Péter beszámolt arról, hogy a MTESZ székház esetleges kiürítéséről milyen hírek keringenek. Várhatóan szeptember 30-ig a HTE Iroda maradhat a székházban, de fel kell készülni arra is, hogy utána költözni kell. Ennek az előkészületei megtörténtek.

Végezetül beszámolt arról is, hogy az Országos Digitális Átállás Projekt (ODÁP) támogatására szerződést kötött az NMHH a HTE-vel egyes feladatok ellátására, melynek keretében egy Híradástechnika különszám is készül az ODÁP témájában. A szerződés átnyúlik 2014 elejére, a tájékoztatási és műszaki ismereteket terítő tevékenység már megkezdődött. A HTE részéről a projekttel Schmideg Iván tartja a kapcsolatot.

 

Bartolits István
főtitkár

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

Cisco AI for Security-Számítástechnikai Szakosztály 2024.05.13. 17:15 - 2024.05.13. 19:15
HTE Közgyűlés 2024.05.30. 15:00 - 2024.05.30. 18:00

Kiemelkedő támogatóink

  


 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács