Vissza

A 2013. február 6-án tartott Választmányi ülés témái

A 2013. február 6-án tartott Választmányi ülés először az Alapszabály módosítás sarokpontjait tárgyalta meg, majd a szakosztályvezetői illetve az elnökségi ülések napirendjeiről egyeztetett. A továbbiakban a média-technológi témakörével foglalkozó őszi HTE konferencia, az IEEE ICC 2013 valamint a Projektmenedzsment Fórum előkészületei kerültek szóba.


A Választmányi ülés ez úttal elsőként az Alapszabály módosítás sarokpontjait tárgyalta meg. Az Alapszabály módosítását részint a civil törvény megváltozása teszi szükségessé, de a HTE működésének a korszerűsítése is igényel néhány változtatást. A módosításokat egy, az Alapszabállyal foglalkozó ad-hoc bizottság készíti elő, melyről a januári Választmányi ülésen született döntés. Most az ad-hoc bizottság által javasolt pontokat tárgyalta meg a Választmány.

A módosítási javaslatokat a szakmai közösségek vezetőivel is szeretné megvitatni a HTE vezetése, ezért február 28-ra összehívta a Szakosztályvezetői ülést, melynek fő napirendi pontja az Alapszabály módosítás vitája lesz. Az ülés napirendi pontjait a második napirendi pontban tárgyalta meg és véglegesítette a Választmány.

Az Alapszabály módosítás következő fóruma – ahol már szövegjavaslat formájában kell megjelennie a tervezetnek – az április 18-i Elnökségi ülés lesz. A Választmány ennek az ülésnek is kialakította a napirendjét, ez képezte a Választmányi ülés harmadik napirendi pontját.

Az ülés további részében három nagyrendezvény témája volt a megbeszélés tárgya. A negyedik napirendi pontban az őszi HTE konferencia szervezéséről számolt be Heszberger Zalán. A vita végén az a döntés született, hogy a következő, március 2-i ülésig végső javaslatnak kell születnie a konferencia résztémáira, nevére, időpontjára és helyszínére vonatkozóan, hogy megindulhasson a szervezés második fázisa.

Az ötödik napirendi pontban Vida Rolland a 2013 júniusában Budapesten tartandó IEEE ICC 2013 konferencia állásáról számolt be. Ez valószínűleg a HTE történetének a legnagyobb rendezvénye lesz, ami nem kis feladatot ad a szervezőknek. A konferenciára 2500 cikk érkezett be, ebből 950 került elfogadásra, ami 39 %-os elfogadottsági arányt jelent. Ezek közül 9 magyar cikk, ami jelentősen meghaladja a korábbi ICC konferenciákon elért magyar eredményeket. A konferencia keretében szervezett workshopokra is hatszáz cikk érkezett. Vida Rolland beszámolt arról is, hogy a kiállítási része is kezd körvonalazódni a rendezvénynek és jó esély van arra is, hogy a nyitó szekcióban a kormányzat részéről is előadót lehessen felkérni. Végezetül a logisztikai szervezés kapcsán elmondta, kész ténnyé vált, hogy a Vigadóról le kell mondani, mert az átalakítási munkák elhúzódása miatt nem lesz lehetőség a bérlésére. A rendezvénynek így három Duna-parti szálloda fog helyet adni, ami ügyes szervezéssel megoldhatónak látszik a kieső Vigadó nélkül is.

A hatodik napirendi pontban a Főtitkár ismertette az április 4-i 16. Projektmenedzsment Fórum formálódó programjának a szerkezetét és a szervezés állását. A patinás sorozat ez évi rendezvénye is négy szekcióban végzi a munkáját, de külön érdekesség lesz, hogy a negyedik szekció tréning jellegű lesz, így az értékes előadások mellett gyakorlati készségeket is hazavihetnek magukkal a résztvevők.

Végezetül a Főtitkár beszámolt a Magyar Mérnök Kamara és a HTE között formálódó együttműködési szerződésről, Nagy Péter ügyvezető pedig egy szerződéses munka előkészítéséről, illetve a MTESZ körül kialakult pénzügyi problémák következményeiről adott képet, valamint jelezte, hogy az utóbbi témában a további fejleményekről folyamatosan értesíti fogja a Választmány tagjait.

Bartolits István
főtitkár

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

Cisco AI for Security-Számítástechnikai Szakosztály 2024.05.13. 17:15 - 2024.05.13. 19:15
HTE Közgyűlés 2024.05.30. 15:00 - 2024.05.30. 18:00

Kiemelkedő támogatóink

  


 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács