Vissza

2012. június 6-i HTE Választmányi ülés

A június 6-i Választmányi ülés a HTE Infokom 2012 konferencia előkészítésével és a kommunikációs munkacsoport illetve a Tudományos Bizottság eredményeivel foglalkozott. Ezen kívül ismételten megvizsgálta a Híradástechnika folyóirat újraindításának a lehetőségét és értékelte a májusi Közgyűlést.


A HTE Infokom 2012 konferencia tárgyában Heszberger Zalán, a program- és szervező bizottság elnöke számolt be a szervezési munka előrehaladásáról. Örömteli hír, hogy Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter válaszlevelében elvállalta a konferencia fővédnöki szerepét. Döntés született az első konferencia felhívás kiküldéséről és ezzel párhuzamosan a HTE Infokom 2012 honlap elindításáról is. A következő feladat az előkészületek ütemtervének az aktualizálása után a program kialakítása és a hatékony marketingmunka kialakítása lesz annak érdekében, hogy a szakma számára egy sikeres, jó hangulatú, de ugyanakkor informatív konferenciát tarthasson a HTE. A konferencia meghirdetett időpontja 2012. október 10-12., helyszíne pedig Mátraháza lesz.

A kommunikációs munkacsoport eredményeiről Gyenes Péter számolt be. A legfontosabb – és mindenképpen látványos – eredmény, hogy elkészült a HTE új honlapja, mely készen áll az indulásra. Hamarosan megindul az új honlapon a hírfolyam, melyhez a tartalmat egy HTE tagokból álló „riportercsapat" fogja generálni. Ezzel egy időben megindul a szervezeti egységek bemutatkozásának a frissítése is, valamint a fentebb említett HTE Infokom 2012 konferencia honlapja is az új HTE honlap keretei között indulhat el. A Választmány reményei szerint az új honlap élővé, mozgalmassá tételével a HTE külső megjelenése is vonzóbbá tehető, ami a jelenlegi hírorientált világban már alapvető elvárás.

A Tudományos Bizottság elnöke, Gerhátné Udvary Eszter személyesen nem tudott jelen lenni a Választmányi ülésen, így írásos beszámolóját Bartolits István főtitkár ismertette. Ebből kiderült, hogy sikeresen lezajlott május 23-án a Mesterpróba 2012 hallgatói konferencia, melyen végzős MSc hallgatók illetve elsőéves PhD hallgatók tartottak előadásokat. A konferencia bevezető részében két tutorial is elhangzott, ahol Recski András a cikkírás rejtelmeivel, Jeney Gábor pedig a jó előadás műhelytitkaival ismertette meg a hallgatókat.
Emellett elindult a januárban meghirdetett 2012-es HTE diplomaterv és szakdolgozat pályázat is, folyamatosan érkeznek a pályaművek az MSc és a BSc kategóriában egyaránt.

A következő napirendi pontban a Választmány megvizsgálta a Híradástechnika folyóirat újraindításának a lehetőségét. Mint ismeretes, a folyóirat magyar nyelvű kiadását a Választmány 2011 decemberében a pénzügyi támogatás hiányában  felfüggesztette. Ekkor hozott döntést arról is, hogy az újraindítás lehetőségét negyed évenként felülvizsgálja, míg az angol nyelvű folyóiratot, az Infocommunications Journalt saját forrásaiból továbbra is kiadja. A júniusi felülvizsgálat sajnos nem hozott eredményt, nem sikerült olyan konstrukciót kialakítani, ami a lap újraindítását lehetővé teszi.

Végezetül a Választmány értékelte a májusi Közgyűlést és egyben köszöntötte a Választmány két új megválasztott tagját, Burján Andrást és Imre Sándort. Ez úton is köszönetet mondunk Gschwindt Andrásnak a MASAT-1 első magyar műhold megszületéséről és eredményes működéséről tartott kiváló előadásáért.

Bartolits István
főtitkár

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

HTE Közgyűlés 2024.05.30. 15:00 - 2024.05.30. 18:00

Kiemelkedő támogatóink

  


 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács