Vissza

2012. július 4-i HTE Választmányi ülés

A július 4-i Választmányi ülésen beszámoló hangzott el a június 21-én megtartott stratégiai megbeszélésről, majd a HTE Infokom 2012 konferencia sikere érdekében a szervezési munka helyzetét tekintette át a Választmány. Rövid beszámoló hangzott el még a stratégiai munkacsoport megalakulásáról és a 2013-as IEEE ICC konferencia szervezésének az állásáról.


A Választmány Sepsi Zsolt moderálásával június 21-én egy közel hat órás délutáni megbeszélést szervezett a HTE kiemelt céljainak a kikristályosítása érdekében. A gondolatot az adta, hogy a Választmányi üléseken az aktuális témák áttekintése mellett ilyen jellegű stratégiai együttgondolkodásra nincs lehetőség, ugyanakkor mindenki fontosnak tartotta a közelebbi és a távoli célok tisztázását. A fél napos együttgondolkodásról Bartolits István számolt be azok számára, akik nem tudtak részt venni a megbeszélésen. Elmondta, hogy Zsolt moderálása sokat segített abban, hogy a csapongó gondolatokat közös mederbe lehessen terelni. A megbeszélésen egyértelművé vált, hogy a 2012-es célok közül a legfontosabbnak a Választmány az Infokom konferencia kitűzött sikerkritériumokat elérő megrendezését tartotta. Ugyancsak a fontos célok között szerepelt a HTE új honlapjának a tartalommal történő feltöltése, élővé tétele. A Választmány a stratégaiai megbeszélésen döntést hozott arról is, hogy saját – és a lehetőségek szerint a tagság – energiáit elsősorban erre a két célra koncentrálja 2012-ben. A hosszú távú célok kérdésében viszont az a döntés született, hogy azokat egy erre a célra létrehozott ad-hoc stratégiai munkabizottságnak célszerű átgondolnia és előkészítenie. A stratégia munkabizottság élére Imre Sándort kérte fel a Választmány.

A következő napirendi pont már a stratégiai döntésnek megfelelően a HTE Infokom 2012 konferencia szervezésével foglalkozott. Heszberger Zalán, a Szervező és Program Bizottság elnöke ismertette a három napos rendezvény egyes blokkjainak az előadásokkal való feltöltöttségét. Huszty Gábor és Nagy Péter a szponzorálással és a logisztikai feladatokkal kapcsolatos eredményeket, előkészületeket ismertette. Burján András beszámolt arról, hogy Szalai Annamária, az NMHH elnöke és Kerékgyártó Sándor, az Educatio ügyvezetője vállalták a konferencián való részvételt, ami tovább emeli a rendezvény vonzerejét. A Választmány egyetértett abban, hogy a konferencia szervezése jól halad, megtartását nem fenyegeti veszély. Ugyanakkor a kitűzött sikerkritériumok eléréséhez további erőfeszítéseket kell tennie a Szervező Bizottság mellett a Választmánynak is. A szakmailag jó előadásokat felsorakoztató program ugyan sok érdeklődőt fog vonzani, de azt is el kell érni, hogy az infokommunikáció élvonalában lévő cégek támogassák a konferencia programját és támogassák a szakembereik részvételét a rendezvényen.

A harmadik napirendi pontban Imre Sándor, a stratégiai munkacsoport vezetője beszámolt arról, hogy a június 21-i döntésnek megfelelően felkérte a javasolt személyeket az ad-hoc bizottságban való részvételre, akik azt mindannyian elfogadták. A stratégiai munkacsoport tagjai tehát: Huszty Gábor, Magyar Gábor, Oláh István és Sallai Gyula. A stratégiai együttgondolkodást moderáló Sepsi Zsolt akkor csatlakozik a munkacsoporthoz, ha az Infokom 2012 marketing munkájában már nem lesz teendője.

A negyedik napirendi pontban már egy 2013-as feladattal foglalkozott a Választmány, mely azonban igen komoly kihívást fog jelenteni a HTE-nek. Az IEEE által rendezett ICC konferenciák sorozatában a 2013-as esemény Budapesten kerül megrendezésre, a HTE szervezésében. A Választmánynak Vida Rolland, a külügyi bizottság vezetője és Nagy Péter ügyvezető számolt be az ottavai 2012-es ICC konferenciáról, illetve az ott folytatott előkészítő tárgyalásokról. Mint elmondták, az ottavai szervezők jelentősen több szponzori támogatást szerveztek a konferencia mellé, mint a korábbiakban és ez sokat segített a sikeres megszervezésben. Mivel az ICC 2013-ra is 1500-2000 külföldi szakember várható, így a rendezvénynek kiemelkedő marketing értéke is van, ezt a budapesti rendezvény esetében is tudatosítani kell a hazai színtéren (is) szereplő cégek vezetőiben. A konferencia sikeres megszervezése így a szakmának is, a részt vevő cégeknek is, de a HTE hírnevének is jót tesz, tehát érdemes erre komoly erőfeszítéseket tenni. A logisztikai terveket most egy dolog árnyalja, ez pedig a Vigadó rekonstrukciójának a csúszása. A HTE nyertes pályázata ugyanis a Duna-parti szállodasorra és a Vigadóra építette fel a rendezvényt, ha ebből a Vigadó kiesik – ahol a keynote előadások, a plenáris ülések és az ipari panel beszélgetések lennének – , akkor újra kell gondolni a konferencia eddigi felépítését. Ezt a gondolkodást viszont – még ha időközben meg is oldódik a probléma – időben el kell kezdeni.

Bartolits István
főtitkár

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

HTE Közgyűlés 2024.05.30. 15:00 - 2024.05.30. 18:00

Kiemelkedő támogatóink

  


 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács