Vissza

EIVOK 44.

2024.02.22. 15:00 - 2024.02.23. 19:00

 EIVOK-44
Tudományos – Szakmai Konferencia

A 2024. február 22-23-án Esztergomban tartott, közel 150 fős szakmai konferencián: ICT Global Grand Opening 2024 AI-ALL IN,  az EIVOK mint partner vett részt az információbiztonsági kérdésekben az alábbiak szerint:

15:05-15:35

A mesterséges intelligencia alapú döntéshozatal

Kerekasztal-beszélgetés

A mesterséges intelligencia alapú döntéshozatal bevonása a vállalati folyamatok optimalizálásába és automatizálásába. Intelligensebb folyamat kialakítás, szenzitívebb üzleti megoldások és szoftverek használata, gyorsabb reakcióidő. Az MI-alapú CRM és ERP rendszerek segítségével megjósolhatjuk az ügyfélpreferenciákat,  optimalizálhatjuk a folyamatokat, a mesterséges intelligencia és a blokklánc technológiák közös használatával pedig csökkenthetjük a siló effektus kialakulásának kockázatát.

Résztvevők: Darvas Krisztián-Soulware, Hazslinszky Ákos-Sun City Software, Leveli András-LSK, Taál Péter-Fujitsu Hungary, Táncsics András-Boxy Logisztikai Zrt.

Moderátor: Oláh István -HTE-EIVOK

17:05-17:45

A kiberbiztonságról szóló, felülvizsgált EU-irányelv - NIS2

Kerekasztal-beszélgetés

A közelmúltban hatályba lépett a kiberbiztonságról szóló, felülvizsgált EU-irányelv  (Network and Information Systems, NIS2), amely az egész Európai Unióra, így hazánkra is kiterjed. Magyarország elsők között kezdte meg az implementációs folyamatot, ami az egész EU-ban iránymutatóként szolgálhat. 2023. május 23-án hatályba lépett a Kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről szóló jogszabály, amelyhez több végrehajtási rendelet is csatlakozik. Az irányelv és a magyar szabályozás több ezer hazai vállalatra vonatkozik, szigorú kötelezettségeket, szigorú határidőket és ezek elmulasztása esetén még szigorúbb büntetéseket helyezve kilátásba. Rendkívül fontos, hogy a vállalatok tisztában legyenek a rájuk leselkedő veszélyekkel éppúgy, mint a kötelezettségekkel, illetve kiemelten szükséges már most elkezdeni az alapos tájékozódást és felkészülést.

Résztvevők: Dr. Bencsik Balázs-SZTFH, Oláh István -HTE-EIVOK, Tikos Anita-MNB, Dr. Váczi Dániel-4iG Nyrt., Zala Mihály-EY,

Moderátor: Bor Olivér-SZTFH

17:45-18:05

A publikus felhőszolgáltatások kontrollálhatóak?

Napjainkban egyre több szervezet kezdi el használni, birtokba venni a publikus felhő szolgáltatásokat. Az elmúlt időszakban számos új jogszabály, hatósági elvárás jelent meg a NIS2, CER, DORA hatására, és az eIDAS2, IAact, már úton vannak.... Ezzel kapcsolatban egyre többször jön elő a kérdés: hogy lehet-e megfelelni a számos előírásnak a felhőben?, amikor az IT ökoszisztéma elemek egy részre, vagy egésze nincs a közvetlen kontrollunk alatt. Az előadásban erre a kérdésre mutatok be egy lehetséges megoldást.

Előadó: Oláh István -HTE-EIVOK

18:05-18:45

Az IT  felelőssége a GenAI biztonságáért

Kerekasztal beszélgetés

Az IT végső soron felelős a GenAI biztonságáért. A biztonsági és kockázatkezelési vezetőknek, valamint az IT vezetőknek fontolóra kell venniük a biztonsági eszközök bevezetése mellett az AI TRiSM (bizalom, kockázat- és biztonsági menedzsment) vállalati szintű stratégiájának támogatását is. Az AI TRiSM kezeli az adat- és folyamatáramlást a felhasználók és a generatív AI-alapmodelleket befogadó vállalatok között, amelynek folyamatos erőfeszítésnek kell lennie, nem pedig egyszeri gyakorlatnak a szervezet állandó védelme érdekében. Mindezek mellett fontos egyéb kiberbiztonsági megoldásokról is beszélnünk, de, hogy pontosan miről is, azt a kerekasztalból tudhatjuk meg. Ahogy azt is, hogy az AI, miképp tud még a security szféra segítségére lenni. Egyáltalán képben vagyunk a legfrissebb kiberbiztonsági trendekkel?

Résztvevők: Kincses Károly-IdomSoft, Dr. Magyar Sándor-EIVOK, Marsi Tamás-NKI,

Moderátor: Bor Olivér-SZTFH

 

A konferencia részleteiről itt érhető el információ:

https://ictglobal.hu/esemenynaptar/ict-global-grand-opening-2024-ai-all-in-konferencia/

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

HTE Infokom 2024 2024.11.05. 9:00 - 2024.11.06. 18:00

Kiemelkedő támogatóink

  

 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács