Fővédnöki felkérés elfogadása

Németh Lászlóné, Nemzeti Fejlesztési Miniszter Asszony elfogadta a fővédnöki felkérést.

 

Program

Előzetes program, tervezett témák

26. alkalommal kerül megrendezésre a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület szervezésében HTE Infokom 2024. A rendezvény széleskörűen foglalkozik az infokommunikáció (távközlés, informatika és média) aktuális műszaki, piaci és szabályozási kérdéseivel.

A konferencia célja, hogy lehetőséget teremtsen az infokommunikációs piac változásainak megismerésére, a legújabb műszaki megoldások, hálózat-, szolgáltatás- és alkalmazásfejlesztési elképzelések közzétételére, a tapasztalatok kicserélésére, az együttműködés elmélyítésére, a személyes és közvetlen kapcsolatok kialakítására.

A konferencia plenáris szekcióval indul, majd párhuzamos szekciókban zajlanak az előadások. A rendezvény ideje alatt a hazai infokommunikáció területén működő vállalatok és szervezetek kiállítóként is bemutatkoznak.

 

 

november 5. kedd

 

 

Regisztráció

de
 


Megnyitó
Plenáris előadások
Plenáris előadások
 


de
 

Plenáris előadások
Plenáris előadások
HTE Fekete László díj átadása
 

du
 
Jövő technológiái AI és Blockchain - általános felhasználás

du
 
Digitális társadalom Információbiztonság

du
 
Állami szerepvállalás

 

 

Vacsora

 

 

 

november 6. szerda

 

 

Regisztráció

de
 
Állami és kormányzati távközlés

de
 
Az IoT jelene és jövője Média

du
 
Infrastruktúra fejlesztés AI/ML a távközlésben
du
Úton a 6G felé
 

du
 
Zárszó, díjátadás

 


AI/ML a távközlésben

Úton a 6G felé

A HTE kristálygömbje: a jövő technológiái a jelenben
Űrtávközlés, kvantumkommunikáció, önvezető autók és járműkommunikáció - csupán pár kiragadott terület azon forradalmi technológiák közül, amelyek a jövőben meghatározóak lesznek. A szekcióban belepillantunk a HTE jövőt jósoló kristálygömbjébe, és meghívott szakértőink révén körbejárunk néhány ígéretes technológiát, megnézve, hol tart most az adott terület és milyen jövő állhat előtte.

Állami és kormányzati távközlés
Állami hálózatok konszolidációja: vannak-e kockázatok és mellékhatások? Kritikus infrastruktúrák Az ICT szektor egyik legizgalmasabb és egyben nagy biztonságot igénylő, gyorsan fejlődő „szelete” a digitális állam koncepcióját, az állam és az állampolgárok közti kapcsolatot, továbbá a szélessávú PPDR (készenléti szolgálatokat kiszolgáló rádiós rendszer) igényeit kiszolgáló komplex vezetékes- és rádiófrekvenciás infrastruktúra. A hazai körülmények között ennek összetétele folyamatosan alakul a technológia fejlődése és a mindenkori kormányzati szándékok mentén. Az elmúlt években kialakult struktúra több, eltérő irányítási-, finanszírozási-, és technológiai hatás okán konszolidációra érett. Ebben az erőtérben számos jelentős szereplőt érint az új infrastruktúra-koncepció kialakítása. Az érintett szervezetek közül a KIFÜ, a NISZ, a Pro-M, az MVM Net és az AH kiemelt szereppel rendelkezik. A szekció a konszolidáció koncepcionális kérdéseit járja körül a jelenleg meghatározó szereplők álláspontjai és várható jövőbeli szerepeik alapján.

Állami szerepvállalás: sivatag vagy oázis?

Az IoT jelene és jövője

Információbiztonság

Merre halad a média világa?

AI és Block chain - általános felhasználás

Digitális társadalom

Infrastruktúra fejlesztés