Tormási György

villamosmérnöki és gazdaságmérnöki diplomái megszerzését követően 1985-ben megvédte egyetemi doktori disszertációját.

1958-től az Antenna Hungária ZRt-nél, illetve jogelődjeinél volt alkalmazásban. Dolgozott az üzemeltetési és fejlesztési területen, majd a beruházási munkákat irányította. Vezető munkakörbe kerülvén irányította a műsorszóró és távközlési terület fejlesztései: a nagyteljesítményű középhullámú műsorszóró állomások, azországos FM műsorszóró adóhálózat, valamint az első és második televíziósadóhálózatok kiépítését. Ekkor épült ki az adóhálózatok országos műsorszétosztó mikrohullámú hálózata is.

Szakmai feladatát jelentette a műsorszóró rádió és televízió adóhálózatok távfelügyeletes üzemeltetési feltételeinek meghatározása és a gyakorlati bevezetés előkészítése.1999-ben megbízást kapott a GSM projekt Antenna Hungária Rt-n belüli vezetésére majd stratégiai igazgatóként folytatta munkáját, amelynek meghatározó feladatát a digitális környezetben működő vállalat stratégiai céljainak megfogalmazása jelentette.

1985-óta tagja a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesületnek. Az Adástechnikai majd a Vételtechnikai szakosztály vezetőségében dolgozott. 2000 elején megszervezte a több szakosztály koordinált működésére épülő Média Klubot, amelynek jelenleg is a vezetője.

Dr. Tormási György a HTE Egyesületi Ezüst jelvényének és a Puskás Tivadar díjnak a birtokosa.


Az Egyesület a Puskás Tivadar díj odaítélésével Dr. Tormási György több évtizedes, a hazai műsorszórás, a mobil távközlés és a digitális televíziózás érdekében végzett eredményes irányító munkáját, valamint a HTE szakmai közösségeinek szervezésében és vezetésében végzett tevékenységét kívánja elismerni.

Puskás Tivadar díj laudáció 2012

Legközelebbi események

Távközlési Világnap - Szegedi csoport 2024.05.25. 10:00 - 2024.05.25. 14:00
HTE Közgyűlés 2024 2024.05.30. 15:00 - 2024.05.30. 18:00