Vissza

SpacePaprika workshop

Magyar kísérlet a Nemzetközi Űrállomásra? Te is részese lehetsz! A H-SPACE2017 nemzetközi konferencia pénteki napjának délutánján kerül megrendezésre a SpacePaprika workshop. A magyar nyelvű workshop szervező: Magyar Asztronautikai Társaság (MANT), az ENSZ-támogatásával működő nemzetközi Space Generation Advisory Council (SGAC), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) valamint a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE).


Space Paprika

2016 nyarán a MANT és az SGAC által szervezett Űrakadémia résztvevői megfogalmazták egy, a Nemzetközi Űrállomásra kerülő magyar kísérlet ötletét, amelynek megvalósításában 18-35 év közötti fiatalok tudnak részt venni. A február 10-i workshopon a SpacePaprikának elkeresztelt kísérlet ötletének továbbgondolásával fogunk foglakozni. A workshop zártkörű, de a workshopra való előzetes regisztráció minden, 18-35 év közötti érdeklődő számára nyitott, de maximum 50 főt tudunk fogadni. Február 2-ig lehet rá jelentkezni, és február 5-ig igazoljuk vissza a kiválasztott résztvevőknek a részvételt.
 

A workshop tervezett programja:

15.30: Megnyitó
15.45: A SpacePaprika kísérlet ötletének bemutatása
16.00: Kerekasztal-beszélgetés meghívott résztvevőkkel
17.00: kávészünet
17.15: Közös gondolkodás kisebb csoportokban
18.15: Csoportok helyzetjelentése
18.30: Munkaterv a következő hónapokra
19.00: A rendezvény vége

[nem hivatalos folytatás egy közeli vendéglátóipari egységben]Regisztráció a H-SPACE 2017 konferenciára: space.bme.hu/hspace2017
Regisztráció a SpacePaprika workshopra: http://spacepaprika.com/