Vissza

Rudas Imrét választották az IEEE SMC Society következő elnökének

Az IEEE Systems, Man, and Cybernetics Society vezetősége 2018. október 7-én Miyazakiban (Japán), az éves konferencián szervezett Board of Governors ülésén Rudas Imrét, az IEEE Hungary Section korábbi elnökét választotta meg az SMC Society elnökének a 2020-2021 időszakra.


Rudas Imre régóta aktív vezető szerepet vállal az Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) mérnökszervezet életében. 2002 óta IEEE Fellow, 2007-11 között az IEEE Hungary Section elnöke volt, s három chapter alapítás fűződik a nevéhez, az IES/RAS Joint Chapter, a Computational Intelligent Chapter, valamint az SMC Chapter. Szakmai pályafutása során számtalan IEEE konferencián vett részt előadóként, külön szekció szervezőként, plenáris előadóként.

2002 óta vezető szerepet tölt be SMC Society életében, volt R8 Chapter Coordinator, vezetőségi tag, Distingues Lecturer, és a Tagságért és Hallgatói Aktivitásért felelős alelnök ezen időszak alatt, valamint a 2016-ban Budapesten megrendezett rendkívül sikeres SMC konferencia elnöke.

A kétévente történő Society elnökválasztás idén a 2018. október 7-10. között Miyazakiban megrendezett konferencia idején történt, ahol a vezetőségi tagok titkos szavazása alapján az Óbudai Egyetem alapító rektora, aktív IEEE tag, a hazai és nemzetközi tudományos élet elismert személye, Prof. Dr. Rudas Imre lesz az SMC Society következő elnöke, terminusa 2020-21-re szól.

Elnöki célkitűzései között szerepel a Society tagságának növelése, az SMC konferencia résztvevői körének szélesítése, a publikációs tevékenység fokozása, valamint a fiatal kutatók felkarolása.

 

Szakál Anikó
Nemzetközi és tudományos referens, Óbudai Egyetem
IEEE Hungary Section treasurer

forrás: uni-obuda.hu