Vissza

Elhunyt Szűcs Miklós

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy Szűcs Miklós, a HTE gazdasági területért felelős elnökségi tagja méltósággal viselt betegség után 2021. július 15-én elhunyt. Búcsúztatása szeptember 13-án (hétfő) 18-20 órakor lesz a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum "Gerbeaud" termében (1036 Budapest, Korona tér 1.).


Szűcs Miklós 1995-ben végzett közgazdászként a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, melyen párhuzamos képzés keretében számítástechnikai tanári diplomát is szerzett.

Első munkahelye az Accenture (korábbi nevén Andersen Consulting) nemzetközi tanácsadó cég budapesti irodája volt, ahol 2004-ig, 10 éven keresztül dolgozott. Ezután közel 10 évig saját cégeiben folytatta tanácsadói munkáját. 2015-től az Antenna Hungáriában dolgozik, előbb a Műsorterjesztés és média üzletág értékesítési vezetőjeként, 2016-tól pedig vezérigazgatói tanácsadóként.

Távközlés és média területekre specializálódott szakértőként számos haza nagy cég átalakulási programjaiban és szakmai projektjeinek lebonyolításában vett részt, így többek között dolgozott a Magyar Telekom csoport számos cégénél (Matáv->Magyar Telekom, Westel->T-Mobile, Origo), az Antenna Hungária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Magyar Lapterjesztő Zrt több projektjében is.

A több, mint 20 éves tanácsadói pályafutása során más iparágakban is megfordult sok projekten (pl. MVM, TVK, HungaroControl, FKF Zrt, Tesco). 1,5 évig Franciaországban, illetve több hónapot különböző külföldi projektekben is dolgozott (USA, Belgium, Csehország, Szlovákia). Kiemelt szakmai területei a Vállalati-üzletági stratégiaalkotás, Marketing és értékesítési stratégia, Üzleti tervezés-kontrolling, Projektmenedzsment és minőségbiztosítás.

Az elmúlt években az Antenna Hungáriában végzett tevékenysége révén sikerült a cég belső működésének hatékonyságát jónéhány területen emelni és tovább fejleszteni (pl. CAPEX menedzsment, pénzügyi riporting, projekt és projekt portfólió menedzsment, felsővezetői döntéshozatali folyamatok és fórumok)

Szűcs Miklós a Vizes VB projekt tanácsadói testületnek vezetőjeként aktívan hozzájárult, hogy az Antenna Hungária sikeresen és mindenki elismerésére lebonyolította Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményét.

Szakmai karrierje mellett 2015 és 2017 években a HTE MediaNet konferencia programbizottságának elnökeként és 2016. évtől a HTE címzetes szenátoraként is biztosította, hogy mindkét rendezvény kimagasló szakmai színvonalon került lebonyolításra.

2019-től a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület aktív tagja, a Gazdasági Bizottság vezetője, az elnökség tagja.

2017-ben Miniszteri elismerő Oklevelet kapott a miniszter irányítása alá tartozó ágazatok területén végzett példamutató, eredményes tevékenysége elismeréseként. Tevékenységét a HTE 2016-ban Ezüst jelvénnyel, 2020-ban Arany jelvénnyel ismerte el.

Emlékét őrizzük, nyugodjék békében!