Vissza

Elhunyt Somodi Józsefné dr.

2016. október 19-én elhunyt Somodi Józsefné dr. nyugdíjas villamosmérnök, a HTE Szenior Szakosztály titkára, egyesületünk arany- és ezüst jelvényével kitüntetett tagja, a mindenki által tisztelt és szeretett Cilike. Nyugodjék békében.


Somodi Józsefné dr. 1994-ben lépett be a HTE-be. Ezt követően két alkalommal publikált a Híradástechnika folyóiratban a hazai URH-FM adóhálózat helyzetéről és jövőjéről, illetve a digitális rádió műsorszórás (DAB) technikai hátteréről és hazai helyzetéről.

Előadásokat tartott a HTE TV konferenciáin a DAB-bal  és a földfelszíni digitális televízió műsorszórással (DVB-T) kapcsolatos hazai tervekről. Tagja lett (az Antenna Hungária Rt. képviseletében) a Digitális Rádió műsorszórás szakosztálynak. A szakosztály összefogásával 1995-ben, a Magyar Rádió 70 éves születésnapján elindult a budapesti kísérleti DAB adás. Ennek előkészítéseként Cilike feladata volt a kísérleti DAB adó beszerzése és üzembe helyezése.

Később tagja lett (a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium képviseletében) a HTE Digitális televízió szakosztálynak, amely a DVB-T bevezetésének stratégiáját kívánta előkészíteni.

Miután 2006-ban az aktív munkát befejezte, belépett a HTE Szenior szakosztályába. 2011. óta látta el a szakosztály titkári teendőit.  

Szomorú szívvel veszünk búcsút kiváló kollégánktól, emlékét megőrizzük. Nyugodjék Békében..