Vissza

Elhunyt S.Tóth Ferenc

2016. szeptember 8-án meghalt S.Tóth Ferenc a HTE szakosztályvezetője, a HTE Puskás Tivadar díjasa. Szomorú szívvel veszünk búcsút kiváló kollégánktól, a mindenki által tisztelt és szeretett embertől. Nyugodjék békében.


Szomorú szívvel veszünk búcsút kiváló kollégánktól, a mindenki által tisztelt és szeretett embertől. Nyugodjék békében.

S.Tóth Ferenc 1938 július 25-én született Budapesten.
1966-ban diplomázott a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karának Gyengeáramú Szakán, majd 1981-ben az Egyetem Híradástechnikai és Elektronikai Intézetében televiziótechnikai szakmérnöki képesítést szerzett.

Munkásságát 1956-ban a Posta RÁVELL Vállalatnál, mint rádióműszerész kezdte. A Vállalat jogutódjánál a GELKA-nál különböző beosztásokban 1988-ig dolgozott. 1986-tól a GELKA Satellite leányvállalatának igazgatója. 1988-tól a PARABOLA Rt vállalkozási főmérnöke.

1992-től 1995-ig a XI.kerületi Önkormányzat egyszemélyes Kft-jének a MÉDIA 11 Kft. ügyvezető igazgatója. 1996-tól előnyugdíjba ment.

1968-tól tagja a HTE-nek. Nevéhez fűződik az 1972-ben létrehozott Színes Televízió Munkabizottság megszervezése és az abban folyó eredményes munka, amely hatékonyan segítette az állami döntéshozók munkáját. 1973-ban kezdeményezte az első hazai Televízió Szimpózium megszervezését, mint az Szervező Bizottság titkára tradíciót teremtve az Egyesület napjainkban is meghatározó fontosságú és kétévente megszervezésre kerülő konferenciájának.
A 70-es évek második felében hatékonyan résztvett az Egyesület vidéki szervezeteinek létrehozásában. A HTE munkáját először „PUSKÁS DIJ"-al (1974 illetve 2003), majd „MTESz DIJ"-al (1986) ismerte el. 1996-tól, haláláig a HTE Vételtechnikai Szakosztályának az elnöke volt.

1995-től 1998-ig választott küldötte a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Informatika- és Hírközlési Osztályának.
Alapitó tagja és választott elnöke az 1992-ben bejegyzett Független Magyar Kábeltelevízió Szakmai és Érdekvédelmi Kamarának. majd a Kamara jogutódjának a Magyar Kábeltelevízió és Kommunikációs Szövetségnek az elnöke.

Több szakkönyv és tankönyv alkotó szerkesztője és szerzője, amelyek közül a „Színes televízió készülékek mérése és beállitása" c. könyv szakmai NIVÓ Díjat kapott 1976-ban. 2002-től tagja és szakértője a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamarának. Ugyanezen évben az általa képviselt Szövetség az Informatikai és Hírközlési Minisztertől kijelölést kapott a "vezetékes műsorelosztó hálózatok műszaki megfelelőségének vizsgálatára".