Vissza

HTE Információbiztonsági Szakosztálya (EIVOK) 12. Információbiztonsági szakmai fóruma

A HTE Információbiztonsági Szakosztálya (EIVOK) 2019.11.28-án eredményesen lebonyolította a 12. Információbiztonsági szakmai fórumát.


A HTE Információbiztonsági Szakosztálya (EIVOK) 2019.11.28-án eredményesen lebonyolította a 12. Információbiztonsági szakmai fórumát.

Zala Mihály az Earnst & Young Advisory Kft. Kibervédelmi, Technológiai Kockázatkezelési és Tanácsadási Üzletág Igazgatója tájékoztatást adott a kibertámadási trendekről, támadási formákról, a legnagyobb problémákról, az adathalászat-alapú támadások továbbra is ott vannak az élen. A védekezés lehetőségeit illetően a támadók kiterjedt eszköztárával és tudásbeli fölényével csak egy integrált megközelítés, egy kiberbiztonság-alapú vállalati ökoszisztéma veheti fel a versenyt.

Zboznovits Csaba, a Magyar Telekom Nyrt. Speciális Biztonsági Központ, biztonsági szakértője szerint a mobilbiztonságra még mindig nem fordítunk elég figyelmet, pedig 10 milliárd mobileszköz van a világon és 5 millió android vírus van kibertérben, amely veszélyezteti a mobilon tárolt adatainkat, az 5G és a mesterséges intelligencia további kihívásokat tartogat számunkra.

Berzsenyi Dániel, a Cyex startup vállalkozás egyik alapítója a kiberbiztonsági tudatosság oktatásának új, élményalapú módszereiről adott tájékoztatást, amelyben a virtuális valóság, a "game" alapú elemek meghatározóak a hagyományos e-learning módszerek mellett.

Az előadásanyagok hamarosan elérhetőek lesznek az EIVOK oldalán.