Vissza

Blockchainről a színfalak mögött - Távközlési szakosztály

2019.01.24. 18:00 - 2019.01.24. 20:00
Hely: BME Q épület, B szárny, 402-es terem (QB402), [1117 Budapest, Magyar tudósok krt. 2.]

Egyre gyakrabban hallunk a blockchain alapú megoldásokról. A blockchain fő ígérete az, hogy a decentralizált hitelesség globális protokolljává válik. Látszik, hogy a technológia sok mindenre jó, és néhány dologra bizonyosan ez a legjobb megoldás. Az is látszik, hogy a potenciális felhasználóknak nem feltétlenül azokra az előnyökre van szükségük, amelyekre az alkotók koncentráltak.

De mi is van a technológia mögött? Melyek a kapcsolódó trendek és problémák? Hol tart az ISO Blockchain irányú szabványosítása?  Hogyan lehet mindezt üzleti alkalmazásokban felhasználni? Mitől lesz korrekt és  biztonságos egy okos szerződés? Hogyan néz ki a terület kutató, és hogyan kormányzati illetve gazdasági oldalról? A kriptogazdasági tevékenység után ki, kinek és mi alapján adózik? Az ilyen szolgáltatást nyújtó virtuális szervezetekbe hogyan fektessünk be, milyen szabályok alapján?

A fenti kérdéseket járjuk körül a HTE Távközlési Szakosztály által szervezett HTE Távközlési Klub következő összejövetelén.

A Távközlési Klub témája:
 

Blockchainről a színfalak mögött

 

A klub házigazdája:
Pataricza András, BME Méréstechnikai és Információs Rendszerek Tanszék

Vitaindító előadók:

  • Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke
  • Gönczi László, BME
  • Hajdú Ákos, BME
  • Kocsis Imre, BME

Kérdezni ér! A vitaindító előadásokat a Távközlés Klub hagyományainak megfelelően a házigazda által vezetett kérdések és válaszok blokk követi, a rendezvény pedig kötetlen beszélgetéssel fog véget érni.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Bacsárdi László
HTE Távközlési Szakosztály, elnök