Vissza

Műholdseregek (Megakonstellációk)- Távközlési szakosztály

2020.05.28. 17:00 - 2020.05.28. 19:00
Hely: Galileo Webcast weboldala (pontos linket később teszünk közzé) (http://galileowebcast.hu/)

A Magyar Asztronautikai Társaság - együttműködve a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Távközlési Szakosztályával - online pódiumbeszélgetést szervez, amelyre várunk minden érdeklődőt:

MŰHOLDSEREGEK (MEGAKONSTELLÁCIÓK)

Új fogalom jelent meg az űrtevékenységben a közelmúltban, a műholdseregek – Almár Iván leleménye. A korábban megakonstellációkként emlegetett jelenség azokra a Föld körüli pályáról internetet sugárzó műholdakra vonatkozik, amelyekből sok százat, vagy több ezret terveznek pályára állítani egyes magáncégek, mindenekelőtt a SpaceX. A MANT meghívott szakértői a beszélgetésben megvilágítják a kérdés technikai és jogi oldalát éppúgy, mint ahogy arról is véleményt mondanak, milyen előnyei és hátrányai vannak a műholdseregek kiépítésének.

Időpont: 2020. május 28. (csütörtök) 17:00 (!) – 19:00 óra

Helyszín: Galileo Webcast weboldala (pontos linket később teszünk közzé) (http://galileowebcast.hu/)

A beszélgetést a Galileo Webcast élőben közvetíti, a közvetítés linkjét egy későbbi levélben tesszük közzé. A felvétel utólag a MANT Youtube csatornáján  tekinthető meg, a link a MANT honlapján <http://mant.hu> lesz megtalálható.

Bevezető gondolatokat mond a téma aktuálisáról és fontosságáról Almár Iván, a Magyar Asztronautikai Társaság örökös tiszteletbeli elnöke.

A beszélgetés moderátora: Both Előd, a Magyar Asztronautikai Társaság elnöke.

A beszélgetés résztvevői:
Bacsárdi László, mérnök-informatikus
Bartóki-Gönczy Balázs, jogász
Frey Sándor, űrkutató csillagász

A részvétel ingyenes, várunk minden érdeklődőt.

Üdvözlettel:

Bacsárdi László
a HTE Távközlési Szakosztály elnöke