Vissza

Merre tovább mobil világ? - Távközlési Szo.

2019.03.28. 18:00 - 2019.03.28. 20:00
Hely: BME Q épület, B szárny, 402-es terem (QB402) [1117 Budapest, Magyar tudósok krt. 2.]

A Mobile World Congress (MWC)

a világ legjelentősebb mobil kommunikációs szakkiállítása, melyre minden év első negyedévében, Barcelonában kerül sor. Az idei évben az esemény több, mint 2400 kiállítót és 100.000 látogatót tudhat maga mögött, ez is jól mutatja annak jelentőségét. A legnagyobb gyártók itt mutatják be legújabb fejlesztéseiket, a jövőről alkotott elképzeléseiket. Hajtogatható telefon? Robotkarral távolról végzett műtét? AI? 5G? Mikrohullám? - ezek mind megjelentek az idei kiállításon, persze a legnagyobb fókuszban az 5G állt.

Meghívott előadóink betekintést adnak az MWC hangulatába, az ott látott trendekbe, újdonságokba, illetve abba is, hogy milyen egy bemutató mögött, kicsit más szemmel megélni ezt a kiállítást.

 

Az est házigazdája: Paksy Patrik, Ericsson

Felkért előadók:

 • Egyed Gábor (Telenor): MWC útikalauz stopposoknak
  Az MWC szervezői szerint a résztvevők 50+ %-a C szintű vezető, újságírók is ezres nagyságrendben vannak jelen, rengeteg a kiállító, személyzet,és van néhány furcsa alak, aki semelyik kategóriába sem sorolható: minden terület iránt érdeklődik, nagyon figyel, sokat kérdez és jellemzően 20 km séta alatt nem fejeződik be egy napja sem az MWC-n. Én is ezt a kategóriát erősítem, és most március 28-án ilyen szemmel kalauzolok az MWC-s élményekben.
   
 • Bárd Miklós (Ericsson): Mit tud a mikrohullámú távközlés az 5G korában?
  Sokan úgy gondolják, hogy kizárólag az optika képes kiszolgálni az egyre növekvő igényeket, holott a valóság nem ennyire egyoldalú. Bemutatom mit tud ma az Ericsson ebben a szegmensben és mi várható a nem túl távoli jövőben tőlünk.
   
 • Bordás Csaba (MediaKind): A mobil technológiák és a digitális média kölcsönhatásai
  Az MWC alapvetően a mobil technológiákról szól, ebből az 5G irányból közelíti meg a egyéb területeket mint az Ipar 4.0, adatközpontú szolgáltatások, MI, a dolgok internete és számtalan egyéb mellet a digitális médiát is. Az előadás a másik, média szemszögből is bemutatja az MWC-t, rávilágítva a digitális média szolgáltatások és mobil technológiák közötti összefüggésekre és kölcsönhatásokra.


Kérdezni ér! Az előadásokat a Távközlés Klub hagyományainakmegfelelően a házigazda által vezetett kérdések és válaszok blokk követi, a rendezvény pedig kötetlen beszélgetéssel fog véget érni.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Bacsárdi László
HTE Távközlési Szakosztály, elnök