Vissza

Szoftver minden szinten-SDN a kapuk előtt! - Távközlési szakosztály

2017.02.23. 18:00
Hely: BME I épület, IB017 1117, Bp. Magyar tudósok krt. 2.

Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait a HTE Távközlési Szakosztály szervezésében a TÁVKÖZLÉSI KLUB következő összejövetelére!

A klubnap témája:

Szoftver minden szinten - SDN a kapuk előtt!

A klubnap házigazdája: Megyesi Péter  (BME - TMIT)

Vitaindító előadók:

  • Czinkóczky András (Magyar Telekom) - Terastream – A Telekom csoport SDN alapú jövőképe
  • Kiss Csaba (99999 Kft) - SDN-t követelő ügyfelek, vagy ügyfélért könyörgő SDN-ek? Avagy mit szeret(ne) a magyar és a nemzetközi kommunikációs piac
  • Varga Balázs - (Ericsson Research) - Towards 5G: SDN and Networking

     


Rövid összefoglaló:

Lassan 10 éve már, hogy a Software Defined Networking (SDN) alapelveit 2008-ban lefektették a Stanford egyetemen az OpenFlow protokoll ajánlással, de a hazai iparba még mindig nem tudott betörni. Sokáig csakolyan ipari órások tudták sikerrel használni az SDN alapú technológiákat, mint a Google, a Facebook vagy a Microsoft, akik már több éve ilyen elven működtetik a hatalmas adatközpontjaik hálózatát. Az utóbbi egy-másfél évben azonban végre megjelentek olyan SDN képes eszközök a piacon, melyek kellő megbízhatósággal tudnak működni és nemhogy megfizethetőek, de néha sokkal olcsóbbak is, mint a régi nagy gyártók termékei. Ami a használatát illeti az SDN-t sokan összemossák a hálózatvirtualizációval (NFV), és habár egy ideig külön úton fejlődött a két  technológia, való igaz, hogy együttesen tud igazi forradalmat hozni a hálózatok világába. A klubesten három szemszögből is bemutatjuk a hazai SDN fejlődési lehetőségek irányait, szolgáltatói, integrátori és kutatói meghívott előadóink segítségével.     

A vitaindító előadásokat kötetlen vita, klubszerű beszélgetés követi. A rendezvény díjtalan, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Gerhátné Udvary Eszter
Elnök, HTE Távközlési Szakosztály