Vissza

Sebezhető járművek - amikor a törésteszt már nem elég - Távközlési szakosztály

2016.01.28. 18:00
Hely: BME I épület, IB017 1117, Bp. Magyar tudósok krt. 2.

Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait a HTE Távközlési Szakosztály szervezésében a TÁVKÖZLÉSI KLUB következő összejövetelére, melynek témája:

Sebezhető járművek -

amikor a törésteszt már nem elég

A klubnap házigazdája: Huszák Árpád (BME-HIT)

Vitaindító előadók:

Takács András, R&D igazgató, Commsignia
Buttyán Levente, BME-HIT, Crysys Lab

Az autógyártók kínosan ügyelnek, hogy a töréstesztek jó eredményeket mutassanak, és a tulajdonosok biztonságban érezzék magukat járműveikben. A biztonság fokozása és a hatékonyabb közlekedés érdekében a jövő járművei már egymással és környezetükkel is képesek lesznek kommunikálni. Holnap még csak figyelmeztetik egymást az autók, de holnapután már egymást segítve helyettünk fogják a kormányt. Ehhez gyorsan és pontosan kell egymással megosztaniuk minél több információt magukról, és mindenről amit a környezetükről tudnak. Megbízhatunk abban amiről az autóink "beszélgetnek"? A korszerű járművekben elvárás, hogy folyamatos internet kapcsolattal rendelkezzen, kiszolgálva az utasok kényelmi igényeit. A biztonsági és kényelmi funkciókat ma már központi számítógép vezérli, de vajon megbízhatunk-e a működésében? Vajon rosszindulatú hackerek átvehetik-e az irányítást járművünk felett? Mostantól a hatóságok mindig tudni fogjak merre járunk, és mikor hajtottunk gyorsan? Milyen biztonsági kockázatokkal számolhatunk a jövő IT alapú közlekedési rendszereiben?

A vitaindító előadást kötetlen vita, klubszerű beszélgetés követi. A rendezvény díjtalan, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Gerhátné Dr. Udvary Eszter
Elnök, HTE Távközlési Szakosztály

U.i.:
- Ha érdeklődik valamilyen téma iránt, melyről hasznosnak érezné, hogy Távközlési Klub keretein belül vitassuk meg, kérem, küldje el javaslatát  vagy beszéljünk róla személyesen a klubnap alkalmával!