Vissza

Hagyományos műsorszórás kontra mobilhálózatok: egy korszak alkonya? Távközlési Klub - Távközlési Szakosztály, Digitális Adás- és Rendszertechnikai Szakosztály

2015.11.26. 18:00
Hely: BME Q épület, QBF14-15, 1117, Bp. Magyar tudósok krt. 2.

Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait a HTE Távközlési Szakosztály és a HTE Digitális Adás- és Rendszertechnikai Szakosztály közös szervezésében a TÁVKÖZLÉSI KLUB következő összejövetelére!

A klubnap témája:

Hagyományos műsorszórás kontra

mobilhálózatok: egy korszak alkonya?

A klubnap házigazdája: Szombathy Csaba (BME-HVT)

Vitaindító előadók:
Dr. Tremmel János (hálózatfejlesztési igazgató, Magyar Telekom)
Murányi János (ügyvezető, Nagyfrekvencia Kft.)

A mobilhálózatok egyre nagyobb adatsebességet biztosítanak, lehetővé téve akár televíziózásra alkalmas adatfolyamok továbbítását is. A hagyományos műsorszóró rendszerek szintén folyamatosan fejlődnek, gazdagabb programválaszték mellett egyre összetettebb járulékos szolgáltatásokat kínálva. A korszerű digitális rádiórendszerek, például,képanyagot is közvetítenek a hangműsor mellett. Jelentheti mindez - akár hosszú távon - a hagyományos műsorszórás végét? Hol vannak - ha vannak egyáltalán - a mobilhálózatok korlátai? Ezekre és hasonló kérdésekre (próbálunk) választ adni soron következő rendezvényünkön.

A vitaindító előadást kötetlen vita, klubszerű beszélgétés követi. A rendezvény díjtalan, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Gerhátné Dr. Udvary Eszter
Elnök, HTE Távközlési Szakosztály