Vissza

Csúcstechnológia a búzaföldeken: kitörési lehetőség-e a magyar mezőgazdaság számára az agrárinformatika? - Távközlési szakosztály

2015.09.24. 18:00
Hely: BME I épület, IB017, 1117, Bp. Magyar tudósok krt. 2

Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait a HTE Távközlési Szakosztály és az Agrárinformatikai Klaszter közös szervezésében a TÁVKÖZLÉSI KLUB következő összejövetelére!

A klubnap témája:

Csúcstechnológia a búzaföldeken:
kitörési lehetőség-e a magyar
mezőgazdaság számára az agrárinformatika?

A klubnap házigazdája: Hanyecz Imre (Agrárinformatikai Klaszter)

Vitaindító előadók:

Koller István (ügyvezető, Amores Robotics): Komplett UAV technológia fejlesztése -  Amores projekt

Szabó István (dékán, Szent István Egyetem): A precíziós mezőgazdaság perspektívái

Verebély Tibor (stratégiai menedzser, T-Systems): Informatikai integráció az agráriumban

Egyre több szakmai fórumon elhangzik, hogy a magyar mezőgazdaságnak remek adottságai vannak, ám a hatékonyságán csak úgy tudunk javítani, ha az infokommunikációs csúcstechnológia is megjelenik a termelési folyamatokban, ahogy ez megtörtént már tömegesen egyes nyugati országokban. Az új technológia bevetezésének kapcsán több fontos kérdés is felmerül: Mik az aktuális ICT trendek a mezőgazdaságban? Hogyan tud válaszolni az ICT a kihívásokra? Mit tud nyújtani az agrárszektornak egy nagyvállalat, egy KKV vagy az egyetemi kutatólaborok? Mindhárom szektorból hívtunk előadót, hogy megválaszolják nekünk e izgalmas kérdéseket, a T-Systems-től, az Amores Robotics-tól illetve a Szent István Egyetemről érkeznek az est előadói.

A vitaindító előadást kötetlen vita, klubszerű beszélgetés követi. A rendezvény díjtalan, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!