Vissza

Hálózatsemlegesség - avagy a bitek demokráciája - Távközlési szakosztály

2015.05.28. 18:20
Hely: BME I épület, IB017, 1117, Bp. Magyar tudósok krt. 2.

Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait a HTE Távközlési Szakosztály szervezésében a TÁVKÖZLÉSI KLUB következő összejövetelére. A klubnap témája:

Hálózatsemlegesség - avagy a bitek demokráciája

A klubnap házigazdája: dr. Bartolits István (NMHH)

Vitaindító előadók:
Bartóki-Gönczy Balázs (NMHH)
Angeli János (RackForest)
Schneider Henrik (Antenna Hungária)

A hálózatsemlegesség (net neutrality) témája sokáig amerikai specialitásnak látszott innen az öreg kontinensről és többen úgy is gondolták, Európa ki tudja kerülni ezt a problémát. A szakértők másikrésze viszont sejtette, hogy ha más köntösben is, de előbb-utóbb Európát is eléri a problémakör, amit a globális szolgáltatók megjelenése és intenzív térnyerése is felgyorsított. A Klub keretében az érdeklődők összefoglalót kaphatnak arról, mi is a hálózatsemlegesség fogalma, mi a vita tárgya és hol tart most az Európai Unió gondolkodása a megoldásokról. Utána pedig több eltérő szemszögből hallgathatjuk meg,mit gondolnak minderről a hálózatokkal illetve szolgáltatásokkal foglalkozó szakemberek. Az előadások utáni vitában pedig interaktív beszélgetés keretében kaphatnak választ a résztvevők a bennük megfogalmazódó kérdésekre.

Gerhátné Dr. Udvary Eszter
Elnök, HTE Távközlési Szakosztály

 

U.i.:

- Ha érdeklődik valamilyen téma iránt, melyről hasznosnak érezné, hogy Távközlési Klub keretein belül vitassuk meg, kérem, küldje el javaslatát az udvary@mht.bme.hu címre, vagy beszéljünk róla személyesen a klubnap alkalmával!