Vissza

FÉNYJÁTÉK–Nagysebességű fejlődés, extrém sebességű átvitel - Rádiótávközlési szakosztály, Távközlési szakosztály

2015.04.30. 18:00
Hely: BME I épület, IB017, 1117, Bp. Magyar tudósok krt. 2.

Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait a HTE Rádiótávközlési Szakosztály és a HTE Távközlési Szakosztály közös szervezésében a TÁVKÖZLÉSI KLUB következő összejövetelére!

A klubnap témája:

FÉNYJÁTÉK – Nagysebességű fejlődés, extrém sebességű átvitel

A klubnap házigazdája: Babics Emil (Magyar Telekom)

Vitaindító előadók:

Kolozs Csaba (ügyvezető, Equicom)
Szepesi Zoltán (nemzetközi mérnöktanácsadó csoportvezető, Cisco)
Rétsán Dániel (fejlesztési munkatárs, Magyar Telekom)

All IP. Tiszta IP hálózat, IP telefon, IPTV, IPCloud stb. egyszóval minden infokommunikációs hálózati technológia és szolgáltatás egy csomagkapcsolt technológia irányába mutat, konvergál. De mi történik a fizikai rétegben? All OPTICS, vagyis minden az optikai átvitel irányába mutat, konvergál! Nagyon leegyszerűsítve a korszerű infokommunikációs hálózatot: IP és optika. Amíg az IP a laikusok számára is ismerősen cseng, a fénytávközlés nem, holott elmondható, hogy ezen a területen is valódi technológiai forradalom zajlik. Amellett, hogy az optikai kábel/szál, manapság már nem csak gerinchálózati „kiváltság”, mert jelen van már a mobil-bázisállomásoktól kezdve a lakásokban is, a fénytávközlés nem csak erről szól. Az optika egy hálózati réteg, ahol fény-utakat lehetkapcsolni, automatikusan elvezetni, átirányítani és mindezt extrém távolságokban és extrém sebességen! A szakmai délutánon megtudhatjuk, hogy hogyan látja egy IP-ben és optikában is érdekelt gyártó ezen terület jövőjét, ami lehet, hogy nem is válik igazán külön az IP-től (sőt!), illetve „fény derül” arra is, hogy mégsem minden tökéletes, ezért mérni és hibát is kell tudni behatárolni. Továbbá megtudhatjuk, hogy mik a szolgáltatói irányok és elvárások az optikai technológiával kapcsolatban és lehet-e online egy optikai szolgáltatás. Végül pedig kiderül, hogy a három különböző, de egymásra utalt terület irányai, érdekei egybe esnek-e?

A vitaindító előadást kötetlen vita, klubszerű beszélgetés követi. A rendezvény díjtalan, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Dr. Simon Vilmos
Elnök, HTE Távközlési Szakosztály

U.i.:
- Ha érdeklődik valamilyen téma iránt, melyről hasznosnak érezné, hogy Távközlési Klub keretein belül vitassuk meg, kérem, küldje el javaslatát a mailto: svilmos@hit.bme.hu címre, vagy beszéljünk róla személyesen a klubnap alkalmával!