Vissza

Startra kész nemzet? Magyarország mint regionális startup központ - Távközlési szakosztály

2014.02.27. 18:00
Hely: BME I épület, IB017 (1117, Bp. Magyar tudósok krt. 2.)

Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait a HTE Távközlési Szakosztály TÁVKÖZLÉSI KLUB következő összejövetelére!
Időpont: 2014. február 27. (csütörtök) 18:00-20:00
Helyszín: BME I épület, IB017 (1117, Bp. Magyar tudósok krt. 2.)

A klubnap témája:

Startra kész nemzet? Magyarország mint regionális startup központ

 

A klubnap házigazdája: Nagy Péter (társalapító, Colabs)

Vitaindító előadók:

  • Bacsa László (igazgató, Műegyetemi Technológia és Tudástranszfer Iroda): „Egyetem és vállalkozás, vállalkozó egyetem”
  • Hild Imre (vezérigazgató, iCatapult): „Itt a határtalan és példátlan lehetőségek kora - és amit ebből itthon látni..."
  • Lám István (tulajdonos, Tresorit): „Tresorit sztori - hallgatókból vállalatot"

 

Egyre többet hallunk a médiában a magyar alapítású IT startupok nemzetközi sikeréről. Egy kitörési lehetőség a hazai gazdaságnak vagy csak pár kakukktojás, akikből nem lesz idehaza próféta?

Több ambíciózus kormányzati program is indult azon célból, hogy Budapest regionális startup központ legyen, egyre érettebbek és tapasztaltabbak a magyar startup ökoszisztéma szereplői. Vajon ez elég lesz a regionális vezető szerephez?

A magyar startup ökoszisztéma állapotát, erősségeit és gyengeségeit járják majd körül az előadók, a saját tapasztalataikon keresztül. Ugyanis ők mindezt nem a könyvekből ismerik, hanem a saját bőrükön tanulták meg. Három különböző szempontból világítják majd meg a témát: sikeres inkubátor igazgató, az elmúlt év legjobb startupjának választott vállalkozás alapítója és a műegyetemi tudástranszfer vezetője.

 

A vitaindító előadást kötetlen vita, klubszerű beszélgetés követi. A rendezvény díjtalan, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Dr. Simon Vilmos
Elnök, HTE Távközlési Szakosztály


U.i.:
- Ha érdeklődik valamilyen téma iránt, melyről hasznosnak érezné, hogy Távközlési Klub keretein belül vitassuk meg, kérem, küldje el javaslatát a  svilmos@hit.bme.hu címre, vagy beszéljünk róla személyesen a klubnap alkalmával!