Vissza

Drónok harca - Pilótanélküli repülőgép rendszerek (UAV-k) fejlesztése Magyarországon - Távközlési szakosztály

2013.09.26. 18:00
Hely: BME I épület, IB017 (1117, Bp. Magyar tudósok krt. 2.)

Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait a HTE Távközlési Szakosztály TÁVKÖZLÉSI KLUB következő összejövetelére!

A klubnap témája: Drónok harca - Pilótanélküli repülőgép rendszerek (UAV-k) fejlesztése Magyarországon

A klubnap házigazdája: Kazi Károly (BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft.)
 

Vitaindító előadók:

Molnár Attila (vezérigazgató, HM Currus Zrt.): Katonai célú UAV fejlesztések és alkalmazások a HM-nél

Bokor József (MTA SZTAKI): UAV fejlesztések és kutatás az MTA SZTAKI-ban
Mikó Gyula (BHE Bonn Hungary): A teljesen hazai fejlesztésű BXAP15 UAV rendszer

Egyre többet cikkezik a sajtó a háborús övezetekben bevetett drónokról, gyakran a katonai jelentőségük ecsetelése mellett felmerülnek etikai-erkölcsi kérdések is. Viszont a pilótanélküli repülőgépekeket (UAV) nem csak hadászati célokra lehet bevetni, ugyanilyen fontos a polgári alkalmazásuk is, a katasztrófavédelemben, tűzoltóságnál, rendőrségnél emberi életeket menthet az általuk szolgáltatott képanyag, információk. De ezen túl, ma még felbecsülhetetlen értékük lehet a mezőgazdaságban, a földmérésben, a természeti kincsek feltérképezésében illetve a közlekedésben.

A tervezésük, fejlesztésük során számos izgalmas mérnöki probléma merül fel, erről már kevesebbet lehet hallani, olvasni. A szeptemberi Távközlési Klub meghívottjai a Magyarországon zajló pilótanélküli repülő fejlesztéseket mutatják be, méghozzá három különböző szemszögből: katonai, tudományos illetve ipari területről érkeznek az előadóink. Egy izgalmas demo is bemutatásra kerül!

A vitaindító előadást kötetlen vita, klubszerű beszélgetés követi. A rendezvény díjtalan, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Dr. Simon Vilmos

Elnök, HTE Távközlési Szakosztály


U.i.:
- Ha érdeklődik valamilyen téma iránt, melyről hasznosnak érezné, hogy Távközlési Klub keretein belül vitassuk meg, kérem, küldje el javaslatát a mailto: svilmos@hit.bme.hu címre, vagy beszéljünk róla személyesen a klubnap alkalmával!