Vissza

Célkeresztben: Digitális mesterlövészek avagy napjaink célzott informatikai támadásai - Távközlési szakosztály - Szabadka

2013.03.08. 12:00
Hely: Szabadkai Műszaki Szakfőiskola, Marko Orešković u. 16., Szabadka, A1 terem

MEGHÍVÓ

Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait a HTE Távközlési Szakosztály TÁVKÖZLÉSI KLUB első összejövetelére Szabadkára!

Célkeresztben: Digitális mesterlövészek avagy napjaink célzott informatikai támadásai

Vitaindító előadók:
Dr. Buttyán Levente (BME-HIT/CrySyS Lab)
Dr. Félegyházi Márk (BME-HIT/CrySyS Lab)

Mi a kapcsolat az iráni urándúsító centrifugákat romba döntő Stuxnet utódja, a Duqu kártevő és az Európa kormányzatainak felét megtámadó új kiberfegyver, a MiniDuke között? Mindkettőt a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék CrySyS Adat- és Rendszerbiztonság Laboratóriumának munkatársai fedezték fel és tárták a világ elé, így róluk szólnak az elmúlt hónapok biztonsági híradásai, a Reuterstől a BBC-ig. Először érkeznek Szabadkára előadást tartani ezen izgalmas témákról, a labor vezetője Buttyán Levente illetve kollégája Félegyházi Márk.

A közelmúltban számos olyan esemény, célzott támadás történt melyek mögött a gazdasági haszonszerzésnél távolabb mutató célok sejthetők. Régóta tudjuk, hogy informatikai támadások kivitelezhetők, és elő is fordulnak katonai és kormányzati célpontok ellen. A klub célja bemutatni azt, hogy mi most a state-of-the-art ezen a területen technikai értelemben, mik a legnagyobb fenyegetettségek, kockázatok, hogyan vagyunk ezekre felkészülve, és mit kellene még tennünk.

A vitaindító előadásokat kötetlen vita, klubszerű beszélgetés követi.

A rendezvényt a Nemzeti Együttműködési Alapprogram támogatja.

A rendezvény díjtalan, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!