Szegedi csoport

A HTE Szegedi csoportja a régió távközléssel és informatikával foglalkozó szakembereinek a munkáját segíti szakmai előadások, helyszíni bemutatók megszervezésével. Havi rendszerességgel tartja összejöveteleit különböző helyszíneken, melyre  az adott szakterület iránt érdeklődőket szívesen látják. Az előadások és bemutatók főleg az informatika oktatás, a távközlés, és a média témakörét ölelik fel.

A HTE Szegedi csoportja együttműködik a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai karával, a Mérnöki Kamara Csongrád megyei szervezetével és az Elektronikai Egyesület  Szegedi csoportjával. Egymás rendezvényeit kölcsönösen látogatják.

A HTE Szegedi csoportjának a tagjai segítenek a Kiskunhalasi Távközléstechnikai Múzeum, a szentesi Postatörténeti Emlékkiállítás és a Szegedi Informatikai és Távközléstechnikai múzeum berendezéseinek karbantartásában, felújításában, működőképességük megtartásában.

Az egyetemi és főiskolai hallgatók részére üzemlátogatást szerveznek a régió távközlési létesítményeibe.

A Távközlési Világnap alkalmából összehívják a régió régi és új szakembereit szakmai előadásokkal összekötött közös ünneplésre.

Vezetőség

Elnök: Dr. Gingl Zoltán
Titkár: Kerekes László
Küldött: Bohus Mihály

frissítve: 2018. június 13.

Hírek

Távközlési világnap Szentesen

2018-05-30 11:38
tavkozlesi-vilagnap
A HTE szegedi csoportja a Csongrád Megyei Mérnöki Kamara és a Postások Szegedi Szervezetével együttműködésben május 26-án Szentesen tartotta meg a hagyományos Távközlési Világnapi rendezvényét.

A Távközlési Világnappal és az Internet Világnapjával kapcsolatostos megemlékezés és konferencia

2014-06-12 10:41
a-tavkozlesi-vilagnappal-es-az-internet-vilagnapjaval-kapcsolatostos-megemlekezes-es-konferencia
A Csongrád Megyei Mérnöki Kamara és a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület közös szervezésében május 24-én szombaton ismét megrendezésre került a Távközlési Világnappal és az Internet Világnapjával kapcsolatoskapcsolatos megemlékezés és konferencia. Az ünnpség helyszíne az Informatikatörténeti Gyüjtemény, Szeged, Budapesti út 5.

Események

Legközelebbi események

Távközlési Klub - Távközlési szakosztály 2021.03.23. 17:00 - 2021.03.23. 19:00
HTE Szenátus ülés 2021.03.25. 15:00 - 2021.03.25. 17:30