Vissza

Műegyetemi kis műholdak jelene és jövője - Rádiótávközlési szakosztály

2023.03.29. 17:00 - 2023.03.29. 19:00
Hely: BME V1 épület 5. emelet 502-es terem (Budapest, XI. Egry J. u. 18.)

Tisztelettel meghívunk minden szakembert és érdeklődőt a HTE Rádiótávközlési Szakosztálya alábbi nyilvános szakmai rendezvényére:

Műegyetemi kis műholdak jelene és jövője 


Azok számára, akik nem tudtak a meghirdetett programunkon sem a helyszínen, sem online részt venni, az alábbi linken rendelkezésre áll az előadás felvétele.
https://www.ha5mrc.bme.hu/MRC100/mrc100.html

Ajánlom mindenki figyelmébe, hiszen óriási munkát takar és számos tudományos újdonságot hordoz a hazai kis műholdak programcsokra, amelynek főbb lépéseit ismerhettük meg a "szüleik" előadásából. (Osszátok meg a linket minél több ismerősötökkel, szakmai kapcsolataitokkal és a potenciális "program-szponzorokkal".)

 

A műhold fejlesztések folyamata a Műegyetemen a kezdetektől napjainkig. Kudarcok és sikerek. Fejlesztési útvonal a részegységektől a teljes műholdig. Kapcsolódásunk a Műegyetemi Rádió Clubhoz (MRC). A startra váró MRC-100 felépítése. Meghívott alkotó-társak és új kihívások a fedélzeten. Bekapcsolódás az űrmérnök képzésbe. Kapuállomás a hazai emberes űrrepülésekhez. Külföldi szakmai kapcsolat építés.

Előadók:

Dudás Levente egyetemi adjunktus és Gschwindt András címzetes egyetemi docens  
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék

Előadás időpontja:
2023. március 29. (szerda) 17:00 óra

A rendezvény helyszíne:
BME V1 épület 5. emelet 502-es terem (Budapest, XI. Egry J. u. 18.)  

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges!

A jelentkezéseket a radiotavkozles.szo@hte.hu címre „BME kis műholdak” tárgy megjelölésével név, munkahely, valamint mobil elérhetőség megadásával 2023. március 27.-ig várjuk.Az elfogadott jelentkezésről visszaigazolást küldünk. A rendezvény a YouTubon is követhető lesz. A link az előadás kezdete előtt a ha5mrc.bme.hu honlapon lesz megtekinthető. Tájékoztatjuk, hogy a virtuális térben történő munka, a rendezvényen online térben való részvétel a szervezőktől független informatikai biztonsági kockázattal jár! A rendezvényre történő jelentkezéssel a jelentkező személy egyben elfogadja a HTE adatkezelési tájékoztatójában (https://www.hte.hu/adatvedelem) foglaltakat.
 

Tóth Csaba sk.                                  Jamrik Péter sk.
   társelnök                                              társelnök

         

 

Legközelebbi események

HTE Infokom 2024 2024.11.05. 9:00 - 2024.11.06. 18:00