Vissza

"Üljön át egy másik autóba"... - Rádiótávközlési szakosztály

2021.02.15. 14:00 - 2021.02.15. 16:00

Tisztelettel meghívunk minden szakembert és érdeklődőt a HTE Rádiótávközlési Szakosztálya alábbi – személyes találkozás nélküli, online szakmai rendezvényére:

„Üljön át egy másik autóba”,
avagy a célzott lakossági SMS rendszer

Bizonyára mindenki előtt ismert a 2013. évi márciusi hóhelyzet során az az ominózus SMS, amely az Interneten ún. mém-ek egész sorát indította el. Az akkori műszaki lehetőségek nem tudták biztosítani azt, hogy csak egy meghatározott területen belül tartózkodók kapjanak mobil telefonjukra aktuális információt tartalmazó SMS üzenetet. Az Uniós szabályozási és miniszteri feladatszabás hatására elindult egy egyeztetési folyamat, amelynek célja, hogy az illetékes mobil szolgáltatói képességek kerüljenek fejlesztésre/kialakításra, hogy veszélyhelyzet esetén a lakosságot célzott SMS-ek útján lehessen tájékoztatni. A BM OKF informatikai szakterületének koordinálásával előkészítésre, szabályozásra, kialakításra, majd tesztelésre és éles bevezetésre került a rendszer, amely alkalmazásával veszélyhelyzet esetén, meghatározott területen belül tartózkodók mobiltelefonjára SMS értesítést lehet küldeni.

Az előadásban összevetjük a 2013-as technikai lehetőségeket és a jelenlegi rendszer szolgáltatásait, bemutatjuk a rendszer kialakításának mérföldköveit. Ismertetjük a meghatározott rendvédelmi szervek által igénybe vehető felhasználói felületet, melyen keresztül ki lehet jelölni az adott területet és meg lehet határozni az SMS szövegét, továbbá kitérünk a tesztelési fázisokra és azok eredményire is.

Előadók
Tanka László tű. ezredes, tanácsos, CIO
a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Informatikai Főosztály főosztályvezetője

és

Kása Zsolt tű. alezredes
a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Távközlési Osztály osztályvezetője

Az előadás anyaga az alábbi linken megtekinthető.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges!

A jelentkezéseket a radiotavkozles.szo@hte.hu címre „OKF-SMS” tárgy megjelölésével név, munkahely, valamint mobil elérhetőség megadásával 2021. február 11-ig várjuk. Az elfogadott jelentkezésről visszaigazolást küldünk, valamint a regisztrált jelentkezők e-mail címére a rendezvény előtt továbbítjuk a MS Teams alkalmazás belépési adatait. Tájékoztatjuk, hogy a virtuális térben történő munka, a rendezvényen való részvétel a szervezőktől független informatikai biztonsági kockázattal jár! A rendezvényre történő jelentkezéssel a jelentkező személy egyben elfogadja a mellékelt adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

                 Tóth Csaba sk.                                  Jamrik Péter sk.
                    társelnök                                             társelnök

Legközelebbi események

HTE Infokom 2024 2024.11.05. 9:00 - 2024.11.06. 18:00