Vissza

Optika és mikrohullám: versenyfutás vagy együttműködés - Távközlési Szo.

2019.09.26. 18:00 - 2019.09.26. 20:00
Hely: BME I épület, földszint, IB019-es terem (a porta mögött), 1117 Budapest, Magyar tudósok krt. 2. [A terem a BME I épületében található, az épületbe belépve a portát megkerülve jobbra.]

Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait a HTE Távközlési Szakosztály szervezésében a TÁVKÖZLÉSI KLUB következő összejövetelére, melynek témája:

Optika és mikrohullám: versenyfutás vagy együttműködés
 

A klubnap házigazdája:

Gerhátné Dr. Udvary Eszter
BME Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék

Vitaindító előadások:

Microwave Photonics in 5G
Prof. Bostjan Batagelj, Ljubljana University, Szlovénia

Changing trends in microwave and optical access for mobile networks
Dr. Attila Hilt, Senior System Architect, Nokia, Budapest

Rövid összefoglaló:
A mai távközlő hálózatok minden szegmensében, már a hozzáférési hálózatokban is egyre nagyobb teret nyer az optikai technológiák alkalmazása. A mobil hálózatok új generációja által támasztott igényeket kiszolgálása komoly kihívás elé állítja a szakembereket. Vajon mindenhonnan kiszorítja a mikrohullámú rádiós megoldásokat az optikai megközelítés? Versenytársak, vagy hatékonyan képesek támogatni egymást? 
Milyen megoldások vannak a két technológia együttműködésére? Mit nyújtanak a vegyes optikai-mikrohullámú rendszerek, amelyek a két jel közti kölcsönhatáson alapulnak?
Ezeket a kérdéseket járjuk körül két meghívott előadónk segítségével. Az első előadás egyetemi, kutatói szemszögből vizsgálja a felvetett kérdéseket; az érdekes ötleteket, tudományos szempontból is értékes megoldásokat mutatja be. A második előadás a közeljövőre összpontosít, ipari szempontból, a ma alkalmazott megoldásokat járja körbe.

A vitaindító előadásokat kötetlen vita, klubszerű beszélgetés követi.
Az előadások nyelve angol, a kötetlen vita során felmerülő magyar nyelvű kérdések tolmácsolására lehetőséget biztosítunk.

A rendezvény díjtalan, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Bacsárdi László
HTE Távközlési Szakosztály, elnök