Vissza

6G – Több, mint 5G evolúció - Rádiótávközlési szakosztály

2022.01.18. 16:00 - 2022.01.18. 18:00
Hely: Zoom

Tisztelettel meghívunk minden szakembert és érdeklődőt a HTE Rádiótávközlési Szakosztálya alábbi – személyes találkozás nélküli, online szakmai rendezvényére:

6G – Több, mint 5G evolúció

Előadó:
prof. Dr. Charan Hassan
a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja

A világban alig két éve kezdődött el a legújabb mobil távközlési technológia, az 5G bevezetése és az egész világon folyamatban van az 5G mobil hálózatok telepítése, de a kutatók már a következő, hatodik generációs (6G) IKT technológiát vizsgálják. Számos előnye mellett, azonban az 5G technológiának is vannak műszaki és felhasználási korlátjai. Annak érdekében, hogy ezeket meghaladjuk és a mobil távközlés meg tudjon felelni a jövő extra műszaki és alkalmazási követelményeinek, egy diszruptív, az 5G-n túlmutató, hatodik generációs infokommunikációs technológiára van szükség. A 6G-ben rejlő műszaki és innovációs lehetőségeket felismerve a világ fejlett országaiban hozzáfogtak az ehhez szükséges műszaki és szolgáltatási követelmények megfogalmazásához, a 6G technológiai elemeinek kutatásához és fejlesztéséhez, amely várhatóan elvezet a 2030 utáni korszak IKT technológiájához. A 6G, amely jelentős mértékben támaszkodni fog a mesterséges intelligenciára, az elképzelések szerint integrálni fogja a fizikai rendszereket, a digitális világot és a humán szektort, ezáltal lehetővé teszi elosztott intelligens és autonóm rendszerek létrehozását, valami forradalmi alkalmazások és szolgáltatások építését a mindennapi életben és az iparban.  A BME célja: a 6. generációs IKT technológia, valamint az ezen alapuló alkalmazások és szolgáltatások létrehozására irányuló interdiszciplináris KFI tevékenység végzése és bekapcsolódás az EU, ill. más nemzetközi 6G KFI tevékenységekbe, programokba.

Az előadás anyaga az alábbi linkeken megtekinthető:
Charaf Hassan: 6G
Brooklyn 6G- Wireless needs to just work
6G-Flagship_Matti-Latva-aho

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges!

A jelentkezéseket a radiotavkozles.szo@hte.hu címre 6G tárgy megjelölésével név, munkahely, valamint mobil elérhetőség megadásával 2022. január 17-ig várjuk. 

Az elfogadott jelentkezésről visszaigazolást küldünk, valamint a regisztrált  jelentkezők e-mail címére a rendezvény előtt továbbítjuk a Zoom alkalmazás belépési adatait. Tájékoztatjuk, hogy a virtuális térben történő munka, a rendezvényen való részvétel a szervezőktől független informatikai biztonsági kockázattal jár!
A rendezvényre történő jelentkezéssel a jelentkező személy egyben elfogadja a mellékelt adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.


Tóth Csaba sk.                                  Jamrik Péter sk.
   társelnök                                              társelnök
 

Melléklet: HTE RTSZo Adatkezelési tájékoztató