Vissza

BME Mobil Innovációs Központ bemutatása - Rádiótávközlési szakosztály

2012.09.24. 14:00
Hely: BME Z épület Budapest, XI. ker. Bertalan Lajos u. 2.

MEGHÍVÓ

Tisztelettel meghívunk minden szakembert és érdeklődőt a HTE Rádiótávközlési Szakosztályának alábbi, kihelyezett rendezvényére:

A BME Mobil Innovációs Központ tevékenysége

1. A Mobil Innovációs Központ (MIK) tevékenysége és eredményei  - Dr. Pap László, a MIK elnöke
2. A MIK teszthálózatának bemutatása
3. A MIK kutatási és fejlesztési tevékenységéhez kapcsolódó, néhány demonstráció bemutatása:


a) SmartSocket: Mobil készülékről vezérelhető háztartási elosztó
A demo során egy SmartSocket nevű eszközt mutatunk be, mely tulajdonképpen egy hagyományos elosztó továbbfejlesztése. Az eszköz tartalmaz egy Bluetooth modult, mely lehetővé teszi a távolról való vezérlést. A demo keretein belül egy mobil alkalmazást is bemutatunk, melynek segítségével az elosztón távolról vezérelhető, így például otthonunk elektronikus berendezéseit irányíthatjuk egyszerűen mobiltelefonról. A SmartSocket eszköz jól illeszkedik az intelligens otthon koncepció világába. Továbbfejlesztési irányként Internet és WiFi alapú távirányítás, valamint intelligens fogyasztásmérés kerül kialakításra.

b) COPI (Context of Personal Interest): Helyfüggő közösségi hálózat
A COPI egy innovatív, hely-alapú szolgáltatásokat közösségi hálózati funkciókkal kombináló rendszer, mely elérhető a létező nagyobb mobil platformokról. A COPI támogatja az időben változó POI-kat, helyfüggő üzeneteket, véleményezést, hirdetéseket, stb. A demo keretein belül valós eszközökön ismertetjük a rendszer működését és bemutatjuk a főbb funkcióit.

c) Mobil internet (3G) rádiós mérés
A bemutató során a MIK 3G hálózatán egy adathívást építünk fel, majd forgalmazunk. A különféle eseményeket egy műszer segítségével mutatjuk be.

d) IP alapú hívások IMS felett
A bemutató révén a látogatók betekintést nyerhetnek az IMS világába, nyomon követhetik egy IP alapú hívás felépítésének és lebontásának folyamatát.

Időpont: 2012. szeptember 24-én (hétfőn) 14.00 órai kezdettel. 
A rendezvény helyszíne: BME „Z” épület Budapest, XI. Bertalan L. u. 2.

 

A látogatás létszáma 20 főben korlátozott, ezért a megjelenéshez előzetes regisztrációt kérünk az info@novofer.hu címre „BME-MIK látogatás” tárgy megadásával.

 

Tóth Csaba sk.
társelnök
Jamrik Péter sk.
társelnök