Vissza

45. Projektmenedzsment Műhely - Projektmenedzsment szakosztály

2020.05.21. 16:00 - 2020.05.21. 18:00
Hely: !ONLINE! megvalósítás Microsoft Teams-en

A HTE Projektmenedzsment Szakosztálya, együttműködve a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszékével és a Corvinus Egyetem Stratégia és Projektvezetés Tanszékével szeretettel hívja az érdeklődő kollégákat a 45. Projektmenedzsment Műhelybe, melynek témája:

A projektmenedzsment és tudásmenedzsment
több dimenziós kapcsolata

A Műhely a projektek tudás tapasztalatának „visszavezetési” lehetőségeit, feltételeit vizsgálja a PM szervezeti tudás vagyonba. A Műhely célja a tudást, mint a projektek meghatározó sikert tényezőjét kezelő tudásmenedzsment eszközeinek és módszereinek megértését segítse és gyakorlati tapasztalatokkal támogatva hozzájáruljon a projektek sikerességéhez. A témát a Műhely résztvevői  választották ki és a bevezető blog megírására illetve bevezető előadás megtartására Gyulay Tibort kérték fel. 

Részletes szakmai bevezető, valamint a Microsoft Teams  „PM Műhely” csoportba belépés teendői az alábbi oldalon érhetők el:

https://mfor.hu/cikkek/projektmenedzsment.html

Figyelem, az online csoportba belépés időigényes (MT túlterhelése miatt), célszerű előző napokon vagy legalább 2 órával a kezdés előtt megtenni! Egyszerűsített belépés érdeklődés jelzése május 19-ig, email címmel Prónay Gábornak (gpronay@gmail.com).

Műhely beszélgetés az alábbi kérdések megválaszolásával kívánja a témát áttekinteni – megvitatandó kérdések

  1. Honnan szerezték/szerzik be a sikeres PM-hez szükséges tudásukat? (Képzés, könyv, saját tapasztalat, internet…???)
  2. Mik a PM kulcstudások (tacit és explicit elemek)? Ezeket milyen módon lehet leghatékonyabban elsajátítani?
  3. Feldolgozzák-e a projektek tapasztalatait? Milyen módon rögzítik a tanulságokat? Ezt hol, hogyan tárolják? Milyen módon kerülnek megosztásra ezek a tudáselemek?
  4. A projekt tervezése során megtervezik-e a szükséges tudás megszerzésének, megosztásának módját?
  5. Hogyan segíthetné a projekt menedzserek munkáját egy jól működő TM rendszer?
  6. ??? (és ami még a helyszínen felmerül)

A Projektmenedzsment Műhely munkájába minden érdeklődő előzetes regisztrációt követően (gpronay@gmail.com címen), ingyenesen részt vehet. A Műhely munkájába való részvétellel 2 PDU (Professional Development Unit) pont szerezhető (PMP minősítettek és minősítésre készülők számára).

Budapest, 2020. április 12.
                    
Prónay Gábor
 

Legközelebbi események

HTE Infokom 2024 2024.11.05. 9:00 - 2024.11.06. 18:00