Paksi csoport

A paksi atomerőműben, illetve Pakson dolgozó, az egyesületünk küldetésével azonosulni tudó harmincöt mérnök és technikus 1987. január 22-én alapította meg a HTE Paksi Atomerőmű Vállalat helyi csoportját, amely később a jelenlegi, a HTE Paksi csoport nevet vette fel.

Legfőbb támogatónk továbbra is az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. (www.atomeromu.hu), amely a Magyar Villamos Művek (MVM) Csoport tagjaként, hazánk legjelentősebb villamosenergia-termelő létesítményeit (4 db 500 MW-os blokk) üzemelteti. Elmúlt évben több mint ötven százalékos részesedéssel járultunk hozzá a hazai villamosenergia-termeléséhez.

Céljaink elérése érdekében részt veszünk a szakterületünk műszaki, gazdasági és társadalmi kérdéseinek vizsgálatában, továbbítjuk a szakértőink összevont véleményét más tudományos, szabályozási, ipari és oktatási szervezetekhez és intézményekhez. Kapcsolatot tartunk a Tolna Megyei Mérnöki Kamarával, az MMK Hírközlési és Informatikai Tagozatával és más szakmai egyesületek (MEE, MET, ETE, MNT, MMT stb.) helyi, paksi csoportjaival a közös céljaink kialakítása érdekében. Figyelemmel kísérjük a hazai és nemzetközi trendeket. Részt veszünk a HTE központilag szervezett konferenciáin, saját szervezésű tanulmányutakon, hogy a távközlési és informatikai piac fejlődésének legújabb eredményei a lehető leggyorsabban eljussanak Paksra is. 

Az eddig begyűjtött tudást jól tudtuk hasznosítani a paksi atomerőműben a híradástechnikai fejlesztéseink során, és reméljük, a jövőben is megadatik e lehetőség számunkra.

Készítette: Sipos László

Vezetőség

Elnök: Péter Lajos
Küldött: Péter Lajos

frissítve: 2017. május 10.

Hírek

Tapasztalatcserénk a Mohi Atomerőműben - Paksi csoport

2017-07-10 09:50
tapasztalatcserenk-a-mohi-atomeromuben-paksi-csoport
Az idén harmincéves HTE Paksi Helyi Csoport nyolcfős küldöttsége június 28-án Szlovákiába utazott, a Mohi Atomerőmű híradástechnikai, videokamerás szakembereivel történő konzultációra. Másnap Selmecbánya és Bajmóc nevezetességeivel ismerkedtünk. Június 30-án Kassa főterén található értékeket és az itt található Szlovák Műszaki Múzeumot, majd hazafelé a visontai Mátrai Erőműben található 16 MW-os naperőművet tekintettük meg.

Elismert magyarok dolgoznak Svájcban

2014-06-13 08:11
elismert-magyarok-dolgoznak-svajcban
A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület paksi csoportjának tucatnyi szakembere május végén egy tanulmányút keretében ismerkedett az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet genfi európai részecskefizikai laboratóriumában folyó kutatásokkal, a mühlebergi atomerő-műben végrehajtott nukleáris biztonságnövelő fejlesztésekkel és a villamosenergia-ellátás svájci lehetőségeivel.

Legközelebbi események

HTE Infokom 2024 2024.11.05. 9:00 - 2024.11.06. 18:00