Vissza

Automotive SPICE- Számítástechnikai Szakosztály

2024.02.29. 14:00 - 2024.02.29. 15:30
Hely: Neumann János Egyetem, GAMF Műszaki és Informatikai Kar, 4/315

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Neumann János Egyetem Informatika Tanszéke,
a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Számítástechnikai Szakosztálya,
a European Organisation for Quality MNB Informatikai Szakbizottsága,
az (ISC)2 Hungary Chapter, és az ISACA Magyar Fejezete közös rendezvényére,
az Informatika.Neked előadássorozat következő előadására

Automotive SPICE

Előadó: Fehérvári Attila, SANEON GmbH

Az előadás tartalmából
Az előadás bemutatja az Automotive SPICE (Sofware Process Improvement and Capability Determination in Automotive Industry) történetét és szerkezetét. Az autóipari elektronikai rendszerfejlesztés alapvető követelménye a megbízhatóság és a biztonság. Ezen követelmények egyik kielégítésére született az Automotive SPICE, hogy a hosszú beszállítói lánc minden résztvevője, az OEM-ektől a TIER-ekig, azonos minőségbiztosítási keretrendszerben és azok folyamataival, harmonizáltan tudjanak együtt dolgozni.

Az Automotive SPICE-t immáron több mint 20 éve hozták létre. Legutóbbi 3.1-es verzióját 2017-ben adták ki, a jelenlegi legfrissebb verzió a 4.0, 2023. decemberében jelent meg.

Az Automotive SPICE az elektronikai fejlesztések folyamatait és ezen folyamatok támogatására összesen 32 folyamatot, 11 folyamat-csoportban határoz meg. A folyamatok összehangolására irányelveket, és az irányelvek ellenőrzésére egy modell rendszert definiál az ISO/IEC 3300x szabványoknak megfelelően.

Az Automotive SPICE a folyamat-referencia modell (Process Reference Model – PRM) segítségével és a folyamat-értékelési modell (Process Assessment Model – PAM) alkalmazásával a vállalatok és fejlesztőcsoportok munkájának folyamatszintű támogatására és szervezett keretek közötti ellenőrzésére, értékelésére ad lehetőséget.

Az előadóról
Fehérvári Attila 2014 óta Automotive SPICE asszeszor, a Volkswagen wolfsburgi központjában 8 évet töltött a beszállítók ellenőrzésével és kvalifikálásával. Részt vett a jelenlegi Volkswagen fejlesztői folyamatellenőrzési keretrendszer kidolgozásában. Aktív tagja az VDA-QMC Automotive SPICE, Intacs Hardware SPICE munkacsoportoknak. Jelenleg tanácsadóként dolgozik a müncheni (Ismaning) központú SANEON GmbH-nál.

https://www.linkedin.com/in/attila-fehervari-19761004

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Az előadáson történő részvétel ingyenes.

Legközelebbi események

HTE Infokom 2024 2024.11.05. 9:00 - 2024.11.06. 18:00